Hun innstilles som ordførerkandidat

Artikkelen er over 5 år gammel

Lier Høyre har funnet erstatteren til Helene Justad.

DEL

LIER: Gunn Cecilie Ringdal (34) er Lier Høyres soleklare førstevalg til å toppe nominasjonslisten i forbindelse med høstens lokalvalg.

Leder i Lier Høyre, Øyvind Hagen Ekeberg, er svært glad for at nominasjonskomiteen allerede har funnet fram til en ny ordførerkandidat, bare et lite døgn etter at nåværende ordfører Helene Justad trakk seg fra nominasjonslisten i 12. time.

Løste seg umiddelbart

– Gunn Cecilie er definitiv vårt klare førstevalg selv om vi selvfølgelig har hatt mange andre kandidater på lista vår. Nå gjenstår det å få medlemmenes tilslutning under nominasjonsmøtet, men vi kjenner oss trygge på medlemmenes støtte til denne innstillingen.

– Min sterke anbefaling til våre medlemmer er at de støtter nominasjonskomiteens forslag, sier Ekeberg til Lierposten.

Nominasjonskomiteens leder Kjell Brurberg tok kontakt med Ringdal allerede onsdag morgen, og det tok ikke lang tid før hun takket ja til nominasjonen.

– Det har vært uaktuelt for henne å stå på listen som vanlig, sivil kommunestyrerepresentant fordi det er vanskelig å kombinere dette med yrkeskarrieren hos Svensson Nøkleby Advokatfirma. Det å toppe listen og fronte Høyres politikk som ordfører, det er en helt annen sak, sier Ekeberg.

Ingen andre aktuelle kandidater ble kontaktet med forespørsel om å toppe nominasjonslisten. Ringdals umiddelbare positive respons gjorde det enkelt for nominasjonskomiteen å komme med sin innstilling.

– Vi hadde en lengre prat, men jeg trengte ikke lang tid på å bestemme meg. Jeg har mange småballer i luften, men det blir lettere for meg å kunne konstrere meg 100 prosent om politikken, sier Ringdal til Lierposten.

Telefonen har ikke stått stille siden det ble kjent onsdag kveld at hun nå blir Høyres ordførerkandidat så lenge medlemmene ikke har noen innsigelser på nominasjonskomiteens forslag.

Takker advokatjobben

Hun vet hun representerer et parti som ikke nødvendigvis har de høyeste oddsene for å få ordføreren i kommunen også fra høsten av.

Ulla Nævestad satt i ordførersetet i 16 år, før Helene Justad tok over roret til hun ankrer opp etter høstens valg.

Nå kan Ringdal føre Høyres ordførertradisjoner videre fra og med høsten av, men hun er klar på at det ikke blir noen lett valgkamp.

– Jeg har veldig stor respekt for både de andre aprtiene og deres kandidater, og det er ingenting man skal ta forgitt. Men jeg skal gjøre mitt for å være synlige i valgkampen, sier Ringdal.

Til tross for sin relativt unge alder har hun lang nok CV til å være en ordførerkandidat med pondus og erfaring. Og hun tror advokatjobben hun har i dag kan gi henne mange fordeler som potensiell ordfører.

– Jobben jeg har nå har lært meg å stå oppe i krevende og vanskelige situasjoner, håndtere mennesker i krise og mennesker som står på ulike fronter. Det tror jeg kommer veldig godt med, sier 34-åringen til Lierposten.

– Kvikk i replikken

Valget svar ikke vanskelig for 34-åringen, noe som gleder Lier Høyre.

– Hun var ikke vanskelig å overbevise om at dette var en fantastisk mulighet for Lier som samfunn, for Lier Høyre og for henne selv.

Høyre-lederen har tro på at Ringdal vil bli en sterk kandidat til å overta stafettpinnen etter Helene Justad, og at det er en rolle hun kommer til å takle med det største bravur.

– Hun har en fantastisk personlig ballast, hun er en populær figur i Høyre, hun kjent over hele bygda og er kvikk i replikken, oppsummerer Ekeberg.

Her er pressemeldingen fra Lier Høyre som ble sendt ut onsdag kveld:

Komiteen har sendt over sin nye innstilling til styret i Lier Høyre etter sitt møte i kveld. Listen er uforandret med ett unntak: Ny toppkandidat er Gunn Cecilie Ringdal.

Lier Høyre er glade for at Gunn Cecilie stiller seg til disposisjon for vervet. Hun har bred politisk erfaring og har vært leder i Lier Unge Høyre, Buskerud Unge Høyre samt nestleder i Buskerud Høyre. I tillegg har hun tre perioder bak seg i kommunestyret, en periode i fylkestinget og rikspolitisk erfaring. Hun ble Cand. Jur i 2005 og har de seneste årene vært advokat hos Svensson Nøkleby Advokatfirma.

Gunn Cecilie er gift med statssekretær Amund D. Ringdal og sammen har de to sønner.

Hun er opprinnelig Sylling-jente, men bor nå på Vestre Nøste og er godt kjent over hele Lier.

Styret i Lier Høyre mener at vi har et meget godt listeforslag å presentere for nominasjonsmøtet og vi gleder oss til valgkampen!

Nominasjonsmøtet er berammet til 17/3-15.

Lierposten har foreløpig ikke kommet i kontakt med Ringdal eller komiteleder Brurberg.

Artikkeltags