Gå til sidens hovedinnhold

Nok er nok

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok er nok, vi har vært stille nok nå.

Vi har sittet rolig nok i båten nå.

Vi er nødt til å kjempe mot ekstremismen, ta godt avstand mot den. Det har nå gått 10 år siden 22. juli 2011, og vi har enda ikke tatt tak i ekstremismen. Den som synes så altfor godt i kommentarfeltene i nettavisene, den som synes så altfor godt i kommentarer, grupper og sider på Facebook. Den som er innsyltet i konspirasjonsteorier om skyggeregjeringer, mikrochipper i vaksiner, chemtrails, etc.

Vi som faktisk ble skutt på, kun basert på vår overbevisning om at alle er like mye verdt, uavhengig av farge, tro, legning, kjønn, eller politisk overbevisning. Vi som så venner bli drept, vi fikk beskjed for ti år siden om å holde kjeft og sette oss ned igjen. Vi ble møtt med «stakkars dere, hysj nå». Vi har ventet 10 år på et oppgjør som ikke har kommet. Vi har ventet lenge nok til å endelig forstå, at vi er nødt til å ta vår plass, rope høyere og sørge for at vi selv blir hørt. Nå er det faen meg nok!

Vi som var ungdommer for 10 år siden, trodde i vår utrolige naivitet at de voksne skulle ta oppgjøret for og med oss. Nå er vi voksne, og vet bedre. Det er derfor dere får se fler og fler av oss reise seg og si at nå er det faen meg nok!

Vi blir nødt til å ta dette oppgjøret selv, om dere rundt vil være med på det, får være opp til hver og en av dere. Men bare vit det, at ved å fortsette å være stille, så godtar dere at ekstreme meninger ikke blir motarbeidet. Dere godtar at mennesker går og hater andre, kun for hvem de er. Dere godtar at hatet får vokse, og dere godtar at personer blir radikalisert. Visst er det tøft å skulle kjempe, men prisen er for høy til at man ikke kan gjøre det. Nå er det faen meg nok!

Det eneste jeg ber om er dette:

Si imot når du ser en kommentar på nett.

Si imot når du ser en kommentar i avisa.

Si imot når du hører noe på bussen.

Si imot når du hører noe på butikken.

Si imot når du hører noe på gata.

Si imot når en du kjenner sier noe ugreit.

Si imot!

Si imot om det du hører er rasistisk, antisemittisk, misogynistisk, transfobisk, homofobisk, islamofobisk, fascistisk, generelt hatefullt eller hetsende.

Dere kan godt sitere meg om dere mangler ordene.

Nå er det faen meg nok!

Kommentarer til denne saken