Gå til sidens hovedinnhold

Nei til mer tungtransport på Kirkelinna

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med forundring og stor skuffelse jeg registrer at et flertall i miljøutvalget støttet Stenas reviderte plan for gjenvinningsanlegg på Lyngås.

Gjelder ikke lengre kommunens uttalelse til Fylkesmannen 9/12-2016: «Dersom de trafikale forhold med hensyn til miljø og sikkerhet ikke bedres betraktelig, kan Lier kommune ikke anbefale søknaden»?!

Har kommunen nå skiftet mening om dette? Hvorfor er bomiljøet på Tranby ikke så viktig lenger?

Som før nevnt, har Terje Ringstad i Kirkelinna 12 gjort omfattende støymålinger og registrert 70 – 90 dBA støynivå når vogntog dundrer forbi. Det er mye! Hvem av Liers politikere ville finne seg i det?

I henhold til Stenas opprinnelige anslag for tungtrafikk basert på volumet 90.000 tonn pr. år, og Statens vegvesens registrering av mengden tungtrafikk, vil trafikkøkningen øke med 29 % om all trafikk til anlegget går Kirkelinna. Om bare halvparten gjør det ville det bli 14 prosent. Stenas revidere planer innebærer mindre volum enn 90.000 tonn i året, men hva hvis lastebilene ikke alltid er 100 prosent fulle? Økningen i tungtrafikk blir uansett fullstendig uakseptabel! Det hevdes med styrke fra Stenas side at lastebilene/vogntogene vil forurense betydelig mindre enn dagens kjøretøy. Det er vel og bra, men ta en tur opp Kirkelinna en regnvåt dag og HØR på støyen fra vogntogene! Den vil bli akkurat som før.

Tilhengerne av Stena etableringen later til å tro at Lier er i en tvangssituasjon og ikke kan ta vare på sitt eget avfall. Stemmer det? Vi har jo Ragn-Sells og XO gjenvinning. Glem ikke at Stenas plan var å motta avfall fra HELE Drammen regionen, og kanskje mer til. Uansett: Lyngås er IKKE et egnet sted for virksomheten!

Kommentarer til denne saken