Nei, Frp, det er ikke flyktningene som er trusselen mot kommuneøkonomien

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Natt til onsdag i forrige uke brant flyktningleiren Moria på den greske øya Lesvos. Vi våknet til hjerteskjærende bilder av barn, kvinner og menn som hadde flyktet fra leiren, og som var satt i karantene på grunn av koronasmitte. Og nok en gang benytter representanter for Lier Frp anledningen til å både harselere over politisk solidaritet og spre usannheter om den norske flyktningpolitikken, og Lier kommune sin rolle i dette. Vi tror at de fleste liunger er vel innforståtte med at det ikke er Lier kommune som styrer norsk utenrikspolitikk, slik det virket som representantene for Frp kunne være noe i tvil om. Men som alle andre kommuner må vi også forholde oss til eventuelle forespørsler om bosetting fra IMDI.

To representanter fra Lier Frp hevder i sitt leserbrev 12. september at Lier kommune ikke har kapasitet til å ta imot flere flyktninger, og at flyktninger som allerede er mottatt er svært dårlig integrert. Dette er direkte usant og misvisende. I følge IMDI er det 30 flyktninger som ble bosatt i Lier, (tallet sist målt 30.09.2019). Lier kommune har altså bosatt færre flyktninger i fjor enn de 34 IMDI hadde anmodet om. Resultattall etter endt introduksjonsprogram i november 2019 viser at 71% av de som ble bosatt i Lier kommune gikk over til utdanning og arbeid etter endt integreringsprogram, hvilket er langt over landsgjennomsnittet på drøye 50%.

Slike debattinnlegg som Frp her serverer er en trist dehumanisering av mennesker på flukt. Arbeiderpartiet var også mot flertallet sin beslutning om å legge til egenandel på tjenester innen fysioterapi, men å trekke dette inn i et slags innvandrerregnskap er helt urimelig. At vi har en borgerlig regjering som struper kommuneøkonomien kombinert med flertallet som styrer kommunen og gjør sine prioriteringer som alltid rammer de som har minst fra før, er en kjent sak i Lier kommune. Men at det er mottak av flyktninger som knekker kommuneøkonomien er helt feil. Staten dekker faktisk 99,6% av utgiftene de 5 første årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken