Gå til sidens hovedinnhold

Ber NRK rette feil i valgomaten

Artikkelen er over 3 år gammel

– Valgomaten betyr mye for mange, sier Mats Harjo Skaar (KrF), og håper NRK retter opp feilen som omhandler saken han har kjempet for.

LIERSKOGEN: Feilen ble oppdaget ved en tilfeldighet, da en av Lierpostens journalister skulle teste ut NRKs valgomat torsdag kveld. Påstand nummer to i valgomaten er «Rusavhengige trenger ikke straff, men hjelp. Derfor skal brukerdoser ikke lenger være straffbart for dem».

Når du trykker enig, går pila til KrF ned. Trykker du uenig, går den opp.

Kampsak

Mats Harjo Skaar fremmet selv forslaget om å endre partiets ruspolitikk på landsmøtet i april.

– Personer som ruser seg trenger behandling – ikke straff, sa han da, og fikk gjennom forslaget om å avkriminalisere bruk av narkotika.

Derfor reagerer han ekstra på at NRKs valgomat ikke har fått med seg dette.

– Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, sa til meg at forslaget vårt gikk lenger enn blant andre Høyre, så noen NRK-folk har fått det med seg. Men dette punktet var ikke med i førsteutkastet, så det er mulig det er derfor de ikke har fått det med seg. Men veldig kjedelig at valgomaten ikke får det med seg når jeg har jobbet så hardt og målrettet for dette, sier han.

Fortsatt feil

Harjo Skaar sendte straks en epost til NRK da han ble gjort oppmerksom på feilen torsdag kveld.

I den skriver han:

«Denne er ikke helt heldig og kjip for meg personlig som kjempa for flertall mot denne politikken på KrF sitt landsmøte. Partiprogrammet er formulert slik:

Det er viktig for KrF at de rusavhengige får hjelp hos det best kvalifiserte fagpersonell. Vi mener rusavhengighet burde behandles mer som sykdom enn som kriminalitet. De rusavhengige trenger tilbud og muligheter utenfor tidligere for å endre sine vaner. Dessverre mister mange unge flere muligheter i livet når de ikke lenger har prikkfri vandel. KrF vil derfor se på mulighetene for alternativ til straff for rusavhengige. Håper dere retter feilen».

Fredag formiddag er valgomaten fortsatt feil, og NRK har ikke svart på henvendelsen.

Harjo Skaar synes det er uheldig.

– Valgomaten betyr mye for mange førstegangsvelgere, sier han.

Les også

KrF-politiker vil avkriminalisere bruk av narkotika

Les også

Slik påførte han Høyre et svært sjeldent prestisjenederlag i kommunestyresalen

 

Kommentarer til denne saken