LIER/STOKKE: Emmas lag Viqueens Spirit var storfavoritter til å ta NM-tittelen og kongepokalen, etter å ha vært det dominerende laget i Norge gjennom mange år.

Høyt tempo

Med to solide kjøringer på matta med høyt tempo og høy vanskelighetsgrad kunne jentene juble for Spirits 16. NM-gull og åttende kongepokal.

De fikk 436,5 poeng og var med det 29 poeng foran rivalen NRC Tigers fra Romerike.

– Dette var kjempegøy. Det aller beste var å prestere så bra sammen på matta som vi gjorde på søndag. Da skjønte jeg at vi kom til å vinne gullet. Det var den beste følelsen! Dette laget er helt fantastisk, sier Emma om prestasjonen, og får støtte fra treneren sin Jeanette Bendiksen.

– Jeg er utrolig stolt over hva jentene leverer i dag. Vi startet sesongen med et ungt og nytt lag. Det er høye forventninger og stort press på jentene. Derfor blir jeg veldig imponert over hva de leverer på matta i dag. Vi er kjempefornøyde, oppsummerer hun.

Viqueens Spirit har en ikonisk status i cheermiljøet nasjonalt og internasjonalt, og er et av verdens aller beste lag.

De er regjerende europamestre og har til sammen ni EM-titler, i tillegg til en rekke medaljer i VM for klubblag.

Det er også laget Drillos datter Kine Olsen fra Mesternes Mester gikk på da hun drev med cheerleading.

VM i Florida

Kusinene Anna og Emma er begge relativt nye på Oslolaget Viqueens, men har begge kommet inn på de ettertraktede elitelagene i klubben etter å ha representert Eikerlaget ECT Eagles i mange år.

I helgen vant også Annas juniorlag Viqueens Incredible NM-gull etter en imponerende kjøring på matta på søndag.

Etter å ha prestert på topp nivå da det telte som aller mest, kunne de kalle seg norgesmestre i juniorklassen for første gang siden 2016.

Jentene i alderen 12–16 år er regjerende europamestre for junior, og skal også representere Norge som landslag i VM i Orlando, Florida i slutten av april.

– Det var en ubeskrivelig følelse å vinne. Det er et mål jeg har hatt lenge, og jobbet hardt for. Jeg har drømt om dette, sier Anna.

– Jeg er glad jeg har fått mulighet til å vinne NM sammen med Viqueens Incredible. Nå gleder jeg meg til VM og EM, sier hun.

NM i cheerleading ble arrangert på Oslofjorden Convention senter i Stokke i Vestfold. Mer enn 2600 deltakere fra hele ladet deltok i helgens konkurranse.

Fakta om Cheerleading

  • En konkurranseidrett der langene bedømmes for sine koreograferte show, med blant annet stunts og hopp.
  • Kan dateres tilbake til 1860-tallet amerikansk collegeidrett
  • Det finnes over 3000 aktive utøvere og over 50 klubber i Norge, både gutter og jenter.
  • Norsk cheerleading er organisert under Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) og Norges idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF)

Kilde: NAIF