Nå står ti prosent av arbeidsstyrken i Lier uten jobb

HISTORISK HØY ARBEIDSLEDIGHET: LEDER I NAV Lier, Jan Kåre Melsæther, opplyser at det er en eksplosiv økning i antall arbeidsledige som følge av koronatiltakene.

HISTORISK HØY ARBEIDSLEDIGHET: LEDER I NAV Lier, Jan Kåre Melsæther, opplyser at det er en eksplosiv økning i antall arbeidsledige som følge av koronatiltakene. Foto:

Økningen av arbeidsledige er historisk høy, også i Lier.

DEL

Per 24. mars var det registrert 1381 helt ledige i Lier kommune, men tallet øker for hver dag. Ledighetstallene tilsvarer 9.8 prosent av arbeidsstyrken. Det skriver Nav Lier i en pressemelding.

Hovedårsaken til økningen er de iverksatte koronatiltakene.

Eksplosiv økning

Til sammenligning var det i februar 263 ledige personer i Lier, som tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken.

– Lier startet året med et godt arbeidsmarked og en nedgang i ledigheten i flere bransjer, mens konsekvensen av viruspandemien har hatt enorm innvirkning på markedet i kommunen med en eksplosiv økning i ledigheten og permitterte, sier Jan Kåre Melsæther, leder for Nav Lier.

Din kompetanse kan være etterspurt

Melsæther understreker at det er viktig at de som er eller blir permittert, registrerer CV-en sin på arbeidsplassen.no.

– Mange av dem som nå blir permittert kan ha kompetanse som er etterspurt av andre arbeidsgivere. Særlig knyttet til kritiske samfunnsfunksjoner. I Lier har vi registrert et stort behov fra landbruksnæringen om arbeidskraft. Det er viktig at vi greier å opprettholde matproduksjonen i kommunen, understreker Melsæther.

Artikkeltags