Gå til sidens hovedinnhold

Motsvar til Kari-Ann Dale og Ingrid Bjerring

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til svar fra Kari-Ann Dale og Ingrid Bjerring som ble publisert på Lierpostens nettside 26. mars.

Dere sier dere har stor forståelse for at de ansatte er slitne og bekymret. Men dere gjør jo ikke noe med det annet enn å ønske oss en velfortjent pause i påskeferien. Hva når påskeferien er ferdig? Hvilke tiltak skal dere sette inn da for at de ansatte skal føle seg trygge på sin arbeidsplass? Hvis vi skal fortsett som før, uten smittevernsutstyr og uten vaksine, vil ikke det være et brudd på arbeidsmiljøloven?

§1.1 a) "Lovens formål er å sikre et arbeidsmiljø som gir grunnlag for en helsefremmende og meningsfylt arbeidssituasjon, som gir full trygghet mot fysiske og psykiske skadevirkninger, og med en velferdsmessig standard som til enhver tid er i samsvar med den teknologiske og sosiale utvikling i samfunnet"

Dere skriver videre:

"Dersom stengte skoler og heldigital undervisning hadde gitt stor gevinst, er det rimelig å anta at vi ville sett et fall i smitte i etterkant av hver ferie. Det ser vi dessverre ikke. I uke 9 var det vinterferie i Lier. Barna var hjemme og skolene var stengt. Likevel var det ikke fall i smitten i uke 10 og 11. I jula var også skolene stengt, men etter jul fikk vi en stigning av smitte."

Blir det ikke feil å sammenligne hjemmeskole og ferie? Er det ikke nettopp i ferier man treffer mange man vanligvis ikke er sammen med? Er det ikke i ferier man reiser? Er det slik at nedstengningen av alle skoler våren 2020 hadde null effekt på smittenedgang? Dette er dere sikre på?

"Nasjonale myndigheter har valgt å prioritere barn og unge og skjerme deres sosiale arenaer. Det støttes også av kriseledelsen i Lier kommune. Derfor er skolene åpne, men er for tiden på rødt nivå. Det betyr at færre rammes av karantene når vi først får smittetilfeller."

Var det ikke akkurat det motsatte som skjedde? Har vi ikke nå flere familier i karantene enn hvis vi hadde stengt ned? Jeg spør for jeg forstår ikke svaret dere kommer med!

Kommentarer til denne saken