Velvære på sykkelsetet i Lier og Drammen

EN DEILIG DAG PÅ SYKKEL: Odvar Omland hadde en deilig dag på sykkelsetet i Drammen og i Lier. I den forbindelse gjorde han seg noen betraktninger som han her deler med DTs lesere.

EN DEILIG DAG PÅ SYKKEL: Odvar Omland hadde en deilig dag på sykkelsetet i Drammen og i Lier. I den forbindelse gjorde han seg noen betraktninger som han her deler med DTs lesere. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger (Drammens Tidende) Her følger en hilsen fra en tidligere sosialrådmann i Drammen som stadig er på sykkeltur i byen og opplever velvære fra sykkelsetet.

Tre favorittraseer sørger blant annet for det. To i Lierdalen og den tredje på begge sider av Drammensfjorden.

I dag syklet jeg nr. 3. Ved å sykle på Bragernessiden opplever man også å tråkke mellom gamle nydelige renoverte eiendommer med utvendig riktig forskjellige fargevalg. Jeg tenker på strekningen mellom Bacheparken og Ypsilonbrua. Og på tilbaketuren på den andre siden langs Sundlandsfjorden (En del av Drammensfjorden), fortsatt med et utmerket synsinntrykk av fargesprakingen på motsatt side av nevnte bygninger. Like praktfulle. Helhetsbildet av de to strandperlene (Bragernes- og Strømsøsiden) burde nåtidens diktere få mye ut av.

Like ved Drammens jernbanestasjon satte jeg meg på en benk som endte med betraktninger om den pågående kommunereformen.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Jeg har tidigere gitt uttrykk for det eksemplariske opplegget av sammenslåingen av Asker, Hurum og Røyken. Dyktige og smidige forhandlere har her gjort en meget god jobb. Dermed flytter jeg tankene og ser over grensen til Lier. De kunne sikkert ha gått bra sammen med det nye Asker eller sluttet seg til Drammen.

Men jeg har full forståelse for at Liers ansvarlige kjemper for å holde styringen med den vakre, praktiske Lierdalen og omegn. For meg en kjærkommen sykkelbygd.

Med den gode kompetanse som kommunen så vidt jeg skjønner er i besittelse av, er det god grunn til å kjempe for noe som allerede fungerer bra og liungene synes tilfreds med. For meg skal det mye il å rope hurra for sammenslutning av kommuner mot sin vilje. Hva gjelder den byen som er «min» ville den sikkert kunne hanskes med fusjonering med Lier, men de får klare seg med Svelvik og Nedre Eiker. Jeg tror det kanskje kan bli til glede for innbyggerne i alle de tre kommunene. Den gamle ørn håper faktisk å få oppleve disse sammenslutningene om et par år. Men det er etter min oppfatning Han som troner i det Høye som avgjør.

Jeg er sjeleglad for hittil å oppleve meningsfulle dager. Og i dag faktisk en topp velværedag.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Levende lobby med bar

* Dette boligkomplekset skal friste barnefamilier

* Ungdommens store lekestue har åpnet

Artikkeltags