Hjelmen i hånda og støvelkledde bein. Jeg smiler bak skulderen: «Kom, ikke bli for sen». Datteren min stråler og tar lange steg, inn i bilen før vi drar til Meren med sitt landlige preg.

Vel fremme strammes sikkerhetsvesten. Hanskene tas på. Vi runder hjørnet og der: Et vakkert skue er foran oss nå. I horisonten skimtes Liers epleblomstdal og i front bærer en rytter på et hodelag og en sal.

Tråkking i bakken, vennlige fjes, myke hilsener fra flere par med bein. Skinnende pels og massiv kropp. En titt inn i boksene viser at flere hester er salet opp. Ryttere tar på hodelag. Datteren og jeg ordner hesten hun skal ri i dag.

Instruktøren og medhjelperne stimler rundt, lager en god atmosfære og et miljø som er lunt.

«Er dere klare?»

Med smil om munn og sommerfugler i små mager bærer det ned til stallens ridehus, via en svinget vei av sand og grus.

Hester i ulike størrelser trasker i vei med pendlende, nysgjerrige ører som lytter. Her finnes ridehester for ethvert nivå, enhver rytter.

Prusting mot små hender som leier og store øyne møter deg blidt mens ridehuset fylles med hester, litt etter litt.

En hest tramper litt irritert. Rytteren roer den ned, vennlig og kontrollert. Ørene går fra flatt bakover til avslappet positur. En er privilegert som får bli kjent med hestenes språk og natur.

Gjorten strammes og stigbøyler stilles inn.

Timen begynner i taktfast skritt. Etter oppvarming økes tempoet og en ny rytme er etablert, trav. Det ris lett, skiftes hånd og ris volter.

Deretter galopp. Bevegelsen er rullende og en ser stadig smil om barnas munn, noe som kan vitne om at denne hobbyen er utfordrende, stimulerende og sunn.

Helt til slutt får hestene strekke ut kroppen og skritte på lange tøyler.

En morsom, lærerik time er over. Stallen er neste stopp med børsting og kos og hestene nyter sin velfortjente ros.

Jeg vil si at ridning og samværet med hest gir mening, kombinert med at det er fysisk god trening.

Lyst til å gi barnet ditt en sunn hobby? La det få ri.

Anbefaler Stall Lindstad på Meren sprer heste- og rideglede for liten og stor.