(Drammens Tidende)

LIER: Klokken 23 mandag kveld fikk politiet en melding om en bussbrann på E18. Brannen som skal ha startet bak i bussen, utviklet seg fra røyk til store flammer.

Bilder og video fra stedet viser at den aktuelle bussen ble helt utbrent. Ifølge politiet hadde bussen ingen passasjerer, og den mannlige sjåføren slapp også uskadd unna hendelsen. Mandag kveld kunne operasjonsleder Øyvind Hammervold i Sørøst politidistrikt meddele at nødetatene meldte om at brannen var slått ned rundt klokken 23.30.

Tirsdag morgen vet de fortsatt ikke hva som var årsaken til brannen.

– Det får etterforskningen dekke, sier Hammervold til Drammens Tidende, og bekrefter at hendelsen ikke førte til personskader.

LES OGSÅ: Mikael (35) la asfalt da bussen tok fyr: – Store flammer til værs

– Tar litt tid

Som følge av brannen ble imidlertid E18 stengt i både nord- og sørgående retning. Rundt 23.30-tiden ble det opplyst om at veien trolig ble stengt i flere timer på grunn av arbeid som måtte gjøres.

Hammervold sier at veien var ferdigryddet rundt klokken 04.30.

– Det var ting som hadde falt av bussen i forbindelse med brannen. Det tar litt tid på den type brann for å få ryddet godt nok, uttaler han.

Stengt i nærmere fem timer

Trafikkoperatør Andreas Larsen i Vegtrafikksentralen Sør meddeler tirsdag morgen at det var E18 nordgående retning som var stengt lengst. Det var her bussen sto.

– Den var stengt fra 23.15 til 04.30. Det var en del opprydding som oppsto, en del måtte sopes opp. Det hadde brent såpass bra at deler av plastikk og metall hadde smeltet ned i asfalten. Det måtte gravemaskin til for å få det opp. Det skjer ofte når det brenner kraftig, forteller han til Drammens Tidende, og tilføyer at det var veiarbeid på stedet som førte til at E18 ble stengt i begge kjøreretninger.

– Sørgående retning åpnet cirka 01.30.

Larsen sier at trafikken på stedet gikk greit, men meddeler at det blir utfordringer når bilene på geleides om til mindre veier. Blant annet fordi det i løpet av natten er mye tungbiltransport.