Marion (10): Derfor bør alle støtte TV-aksjonen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvorfor skal folk i Lier bry seg om plast i havet utenfor kysten av Vietnam, Filippinene, Indonesia og Thailand? Jo, fordi det er noen av de landene i verden der problemet er størst. Og da er det jo lurt å starte der!

Pengene som kommer inn til årets TV-aksjon skal nemlig gå til å gjøre sånn at de får bedre ordninger for sortering og gjenvinning av blant annet plast. Plasten som havner i havet utenfor disse landene er kjempefarlig både for planter, fugler, fisker og andre sjødyr.

Selv om pengene som samles inn går til land langt borte, så bør vi som bor her i Lier gjøre en innsats for at ikke masse plast havner i havet her også. Hvis alle i Norge plukker én ting om dagen så fjerner vi 35 tonn søppel fra naturen hver dag. Det er sprøtt å tenke på!

Alt som kastes av plast og annet søppel på land, kan havne i sjøen til slutt. Det er ikke bare til skade for fisker og sjødyr. Det er til skade for oss mennesker også. For hvis fiskene får i seg plast, og vi fisker dem opp og spiser dem, så får vi også i oss plast. Det samme får de som bor i Vietnam, Filippinene, Indonesia og Thailand. Det er ikke bra i det hele tatt!

Så derfor håper jeg alle i Lier vil støtte årets TV-aksjon 18. oktober.

Forresten - det kommer ingen på dørene med bøsser i år på grunn av koronaviruset. Men alle som vil kan gi penger på vipps, sette inn penger på innsamlingskontoen til WWF, eller støtte digitale bøssebærere på spleis.no. Hvis du lurer på noe mer, så kan du gå inn på blimed.no og lese mer der.

Superstor takk til alle som støtter årets TV-aksjon!

P.S. Jeg har fått litt hjelp av en voksen til å skrive dette leserbrevet, men det meste har jeg skrevet selv. Og fakta om TV-aksjonen fant jeg i den nyeste utgaven av Miljøagentrapporten, som er Miljøagentenes medlemsblad. Det er kjempekult hvis flere barn og unge i Lier vil bli miljøagenter! Du kan finne mer informasjon om Miljøagentene på miljoagentene.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken