(Drammens Tidende)

DRAMMEN/LIER/VIKERSUND: I løpet av natta har det vært mye å gjøre for politiet, skal vi tro operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt. Han forteller i 06.15-tida søndag morgen at det har vært et høyt trykk oppdragsmessig i hele dekningsområdet deres.

– Det har vært en lang periode der samfunnet har gått på tomgang. I natt har det vært en del utelivsproblematikk og vi har hatt en høy oppdragsmengde, sier Eikedalen.

Like før midnatt rykket politiet ut til en svært alvorlig hendelse i Åskollen-området. Meldingen gikk ut på at en mann i 30-åra hadde vært voldelig mot en kvinne i 30-åra.

– Kvinnens barn kom og fikk stoppet volden. Det medfører at gjerningsmannen ble innlagt på sykehus. Så han er der nå, og det er besluttet at mannen skal pågripes, sier operasjonslederen.

Var i et forhold

Ifølge Eikedalen skal mannen ha fått hodeskader etter å ha blitt stoppet av kvinnens sønn. Operasjonslederen bekrefter at sønnen ikke vil få noen følger, da dette regnes som nødverge.

– Det får ingen konsekvenser for sønnen. Kvinnen i 30-åra har ikke vært på sykehuset, men hun har skader vi har dokumentert, sier Eikedalen og forteller at de to involverte i 30-åra skal ha hatt «et slags parforhold».

Kjørte i autovernet i fylla

Like over midnatt fikk politiet melding om en trafikkulykke i Kirkeveien i Lier, der en ung kvinne skal ha krasjet i et tre.

– Det så litt ille ut med en gang, men det var ikke personskader og mindre skader på bilen, forteller Eikedalen.

Kvinnen skal ha fått tauet inn bilen og det hele løses med skademelding. Ifølge operasjonslederen var det et rent trafikkuhell, og det er ikke mistanke om ruskjøring.

Men en som kjørte i alkoholpåvirket tilstand var en mann i 40-åra fra Vikersund-området. Operasjonsleder Eikedalen forteller at politiet først fikk melding om en vinglete bil ved Skaret, like ved Sollihøgda.

Melderen lå bak bilen og fortalte politiet at føreren hadde kjørt i autovernet.

– Har hadde vi ingen patrulje som kunne ta det, men patruljen kom over bilen i Vikersund. Føreren blåste til langt over lovlig verdi, sier Eikedalen, som ikke kan si noe om hvor mye mannen hadde i promille.

Flere i arresten

Det har også vært en del ordensforstyrrelser å løse for politiet i løpet av natta. Like etter klokka 01.00 ble en mann i 50-åra arrestert på Bragernes etter å ha trakassert forbipasserende. Han skal også ha nektet å etterfølge politiets pålegg om å forlate sentrum.

– Dette er en fyr som i utgangspunktet ble bortvist etter å ha klådd på damer. Dette valgte han imidlertid å fortsette med, og derfor ble han innbrakt, sier Eikedalen.

– Han fikk et valg, og valgte det minst fordelaktige, fortsetter operasjonslederen.

Foreløpig har politiet ingen fornærmede i saken, men mannen vil få et forelegg av politiet når han våkner opp og skal dra fra arresten.

Også klokka 01.59 måtte politiet rykke ut til Bragernes. Der ble en mann i 40-åra bortvist etter ordensforstyrrelser utenfor utesteder.

Totalt har politiet to personer i arresten i Drammen, men Eikdalen opplyser at tredjemann kommer når han er skrevet ut fra sykehuset.