(Drammens Tidende)

(Nettavisen): Programleder og tidligere fotballspiller Mads Hansen (38) har de siste årene blitt kjent for å kritisere og lange ut mot en rekke influensere og reality-profiler på sosiale medier.

Nå retter imidlertid Hansen kritikk mot det nyeste medlemmet i kongefamilien, «Shaman» Durek Verrett (47), som ble forlovet med prinsesse Märtha Louise (50) for knappe to uker siden.

Reagerer på sammenlikning

Det var en sak fra VG som skulle få «Spårtsklubben»-programlederen til å ty til sosiale medier.

Saken dreier seg om et lydklipp til VG hvor Verrett tar et nytt oppgjør med rasisme og norsk presse. I saken kommer det frem at Verrett mener han blir misforstått og trekker frem en rekke andre mennesker som han mener også er blitt det.

Blant disse bruker han Albert Einstein, Thomas Edison, Wright-brødrene og Helen Keller som eksempler.

Dette skulle få Mads Hansen til å reagere.

«Endelig har Shaman Durek kommet med den ultimate universal-unnskyldningen for folk som får kritikk for å være dust. Sveip for andre sjarlataner og bedragere som kanskje burde ta rygg», skriver han i innlegget.

Like etter skulle visstnok Durek Verrett ha blokkert Hansen fra Instagram, noe sistnevnte også fikk med seg.

«Og der var jeg blokkert av det nyeste medlemmet i kongefamilien», publiserte Hansen mandag, fulgt opp av en ny story hvor han selv hevder at innlegget hans var årsaken bak blokkeringen.

«Til de som lurer: Denne supergrove posten er årsaken», skrev han i neste story.

– Synes det var dust sakt

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Durek Verrett uten å lykkes.

Til Nettavisen forteller programlederen at han er fascinert av sammenlikningen Verrett har brukt.

– Jeg ble fascinert av hvordan han valgte å imøtekomme kritikken. Når han velger å sammenligne seg selv med noen av de største geniene og viktigste personene i verdenshistorien sier det kanskje noe om verdensbildet hans, og hvordan han ser på seg selv, forteller 38-åringen.

På spørsmål om han ønsket å vekke reaksjoner hos Verrett var svaret klart.

– Nei, jeg ville ikke skape reaksjoner, jeg bare synes det var dust sagt av ham.

Hansen virker heller ikke til å bry seg over blokkeringen fra Verrett.

– Jeg aner ikke noe om hva hans terskel for å blokkere er, det var ikke veldig graverende det jeg la ut om han. Så om han er typen som blokkerer kritiske stemmer vet jeg ikke, sier han.

Vekker reaksjoner

Hansen har foreløpig ikke hørt noe fra Verrett angående innlegget, men har derimot vekket reaksjoner hos flere.

Det koker nemlig i kommentarfeltet fra flere mennesker som er både enig og uenig med programlederen. En av de som har har delt sin mening er influenser og TV-profil Marna Haugen.

«Skuffende å se dette fra deg», kommenterte Haugen.

Hansen forteller at han er nysgjerrig på Haugen sin kommentar.

– Marna ville ikke utdype det, så jeg er nysgjerrig på hva hun faktisk mente med den kommentaren, sier Hansen til Nettavisen.