Lysløypas venner på Gullaug og omegn

Lysløypa på Gullaug

Lysløypa på Gullaug Foto:

Av
DEL

MeningerJeg har sett Facebook-innlegg om Lier kommunes prioriteringer i den saken. Og det ser ikke ut som all dugnadsinnsatsen ved anlegget for 40-50 år siden er verdsatt lenger? Kommunen glemmer kanskje helsegevinsten ved at barn og eldre folk kommer seg ut i naturen?

Lier kommune forteller om stort, gledelig overskudd i regnskapene. Hvis de prioriterer demontering av anlegget og klarer og finne midler til det, så må det sikkert finnes noen som kan legge til det som mangler? Tippemidler eller næringslivet?

Husk at det mørkner når barna slutter på skolen om vinteren, og løypa kan brukes hele året av alle aldre, selv om noen er mørkeredde i skogen. Trenger ikke parkeringsplasser eller bil for å komme dit. NB: Tunnelen mot Spikkestad og den gamle jernbanelinja til Lierbyen har blitt kjempefin. Og der er det lys.

El-anlegget, da stolpene var reist, var det elever ved videregående skole som gjorde resten av den jobben. Det kan jo ikke være mulig at alt er utrangert etter så få år, og det finnes vel fremdeles noen som klatrer i stolpene og klarer å bytte armaturer? Om det er noen stolper som har «råtnet ved rota», så er det vel mulig og bytte de uten å sette bort jobben til private eller dyre konsulenter? Kanskje det også denne gang er mulig å få hjelp fra videregående igjen?

Jeg har lagt merke til at Gullaug- og Lahell-området har blitt nedprioritert tidligere, når det gjelder barne- og ungdomsaktiviteter. Tenk over helsegevinsten ved ei løype ut i marka som favner så mye folk i området i ytre Lier og brukes av både unge og gamle.

Tenk så morsomt for barnebarn, familier og besteforeldre, når de har felles opplevelser der, hvis barna hører at de «gamle» i familien har vært med og jobbet gratis med lysløypa.

Min oppfordring til Lier kommune: Tenk over prioriteringer før dere fratar befolkningen i ytre Lier en lettvint mulighet for aktiviteter, også om vinteren. (Før noen råtner på rot! )

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags