Lokale forfattere nominert til pris

KAN VINNE PRIS: Bjørn Olav Nordahl og Karin Fossum er begge nominerte til Riverton-prisen.

KAN VINNE PRIS: Bjørn Olav Nordahl og Karin Fossum er begge nominerte til Riverton-prisen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Riverton-prisen hedrer norske krimforfattere, og både Bjørn Olav Nordahl og Karin Fossum er nominerte.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/LIER: Karin Fossum har fått prisen to ganger tidligere, mens Bjørn Olav Nordahl er nominert for første gang. Også Unni Lindell, som tidligere bodde i Røyken, er nominert til Riverton-prisen.

LES OGSÅ: Se hvem som «popper opp» i Drammen

Kan bli historisk

Da de første Riverton-prisene ble delt ut, var det kun mulig å vinne den én gang. I 2001 fikk imidlertid Jon Michelet prisen for andre gang, og reglene ble endret til at forfatterne kunne vinne to ganger. Så i 2013 ble det åpnet for at man kunne vinne prisen flere ganger, ifølge Store Norske Leksikon.

Foreløpig er det ingen som har fått prisen mer enn to ganger, men nå har altså Karin Fossum, som bor i Lier, muligheten til å bli den første.

– Det er alltid hyggelig å bli nominert. Jeg håper den personen som vinner blir like glad som jeg har blitt de gangene jeg har fått prisen, sier forfatteren som er på vei inn til Oslo for offentliggjøringen av de nominerte.

Fossum er nominert for krimboka «Hviskeren».

LES OGSÅ: Mor og datter skrev bok om voldtekt

Nominert for første gang

Drammenser Bjørn Olav Nordahl er for første gang nominert til prisen. Forfatteren har lang fartstid som gravejournalist i Dagens Næringsliv, og romanen «Dødvinkel» handler om gravejournalistene Bjørnar Nergård og Magdalena Mellomstrand.

– Det er veldig hyggelig å bli nominert, også er det en stor anerkjennelse. Det å være i det selskapet der, det blir man både ydmyk og skremt av, sier Nordahl og ler.

Han forteller at det er en ære å være i samme beite som de anerkjente forfatterne, og han heier ekstra på Torkil Damhaug og Chris Tvedt, om han ikke skulle få prisen selv.

– Det er flinke folk alle sammen, kjære vene!

Han tror han er en god kandidat til prisen fordi boka tar opp et dagsaktuelt tema, nemlig flyktningkrisen.

– Jeg vet i hvert fall at jeg har skrevet en roman som samtiden som treffer veldig godt, sier drammenseren.

LES OGSÅ: Lager teater av flyktningkrise

Artikkeltags