Vil kutte bilbruken med 20 prosent

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Starter konkurranse for å få flest mulig ansatte til å velge andre jobbtransport-alternativer enn bil.

DEL

LIERSTRANDA: ASKO Drammen og Lier kommune inngår nå et samarbeid for å bidra til en reduksjon av klimagassutslipp fra jobbreiser.

Hovedformålet med samarbeidet mellom ASKO Drammen, som holder til på Lierstranda, og Lier kommune/Buskerudbyen er å tilrettelegge for miljøvennlig transport og få flere til å la bilen stå hjemme når de reiser på jobb.

Signerte avtale

Avtalen om samarbeidet ble underskrevet under et kickoff-arrangement hos ASKO Drammen fredag 27. mai. Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal skrev under på vegne av kommunen, mens styreleder i ASKO, Torbjørn Johannson skrev under for bedriften.

For ASKO er denne samarbeidsavtalen viktig.

– Vi tar skrittet videre for å nå målet vårt om å være en klimanøytral bedrift. Med transportkampanjen «Reis smart ASKO» ønsker vi å gjøre det spennende og hyggelig for de ansatte å la bilen stå litt oftere, forteller direktør Knut-Andreas Kran i ASKO Drammen.

Kutte 20 prosent

Konkurransen blant de 150 ansatte starter mandag 30. mai. Målet er å redusere klimagassutslipp knyttet til korte jobbreiser og arbeidsreiser med 20 prosent. Klarer de ansatte å kutte bil én dag i uken, så klarer de målet.

Dermed gjelder det å få med flest mulig på kampanjen der målet er å øke antallet jobbreiser som foretas med sykkel, til fots og kollektivt.

Har kjøpt inn 10 elsykler

Et av tiltakene for å gjøre det mer attraktivt å kutte ut bilen, er innkjøp av elsykler. ASKO Drammen har kjøpt inn 10elsyklersom de ansatte kan låne en uke hver for å teste dem ut. I tillegg har bedriften en tilskuddsordning som gjør at de ansatte kan få flere tusen kroner i støtte hvis de velger å kjøpe enten en elsykkel eller en tradisjonell sykkel.

De som er med i konkurransen, er med i trekningen av fine premier underveis. I oktober kårer ASKO en vinner som får en elsykkel til odel og eie.

Alle monner drar

Styreleder Torbjørn Johannson iASKOmener det er viktig at bedriften både tenker på større og mindre miljøtiltak.

– ASKO tenker mye på miljøer. Det er viktig å huske på at alle tiltak monner. Her går vi i gang med en spennende konkurranse der vi både hjelper miljøet, og samtidig får sunnere og sprekere ansatte, sa styrelederen til de ansatte under kickoff-arrangementet.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal er superimponert over alt ASKO lokalt gjør for miljøet.

– I Grønne Lier ønsker vi å ha fokus på alt som har med miljøet å gjøre. ASKO er tidlig ute. Her har de ansatte mulighet til å gå fram som gode forbilder, sa ordføreren før hun signerte samarbeidsavtalen sammen med Torbjørn Johannson.

Miljørådgiver Ingebjørg Tofte i Lier kommune håper ASKO sitt prosjekt viser vei for flere.
– Vi ser gjerne at flere bedrifter i Lier kaster seg på og gjennomfører lignende prosjekter, sier Tofte.

Fakta om Reis Smart

Reis Smart er et tiltak i regi av Buskerudbysamarbeidet i samarbeid med næringslivet, for økt satsing på kollektive og miljøvennlige transportformer for å minske bilbruk ved jobbreiser i de fem kommunene i Buskerudbyen (Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg).

Samarbeidet med Asko er det andre prosjektet i Reis Smart. Det første var i teknologiparken på Kongsberg.

Saken er skrevet av kommunikasjonsrådgiver i Lier kommune, Erik Modal.

Artikkeltags