– Det har vært et utrolig eventyr

  Lierposten fikk et eksklsuivt møte med Alt for Norge-deltaker Adam Tock da han besøkte Lier igjen etter å ha røket ut av serien sist søndag.

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  I søndagens episode av den populære TVNorge-serien Alt for Norge måtte Adam Tock forlate konkurransen. Nå har han tatt turen tilbake i Lier. Sammen med familien.

  DEL

  LIERSTRANDA: Og den sympatiske 28-åringen fra Illinois syntes det var fint å kunne vise faren Jeff, moren Kathy og søsteren Whitney huset farmoren hans hadde bodd i på Lierstranda.

  – Det er litt spesielt å vite at her har hun faktisk krabbet rundt og lekt, ja, sier Adam, som også i løpet av TV-programmet fikk ta turen til Lierstranda.

  Lierposten møter Adam i et eksklusivt intervju på Lierstranda etter at han nå er ute av TV-serien. Se mer av intervjuet i videoen i denne saken!

  Annerledes historie

  Han visste en del av historien fra før, og sier han spesielt i de senere årene prøvde å få vite litt mer av bakgrunnen til familien, men det var ikke før han ble med på Alt for Norge at hele historien kom fram.

  – Jeg visste at jeg ikke var fra en gård som de fleste andre i programmet, men at jeg skulle få en kjærlighetshistorie, ikke en «alle i familien døde»-historie, ante jeg ikke noe om. Det er litt overraskende at bestemoren min aldri fortalte meg dette, men det å ha kommet hit og fått denne historien har hjulpet til å fylle hullene i familiehistorien, smiler Adam.

  Ekstra spesielt ble det at bestemoren døde rundt en måned før Adam meldte seg på programmet.

  – Det føltes rett, som en ekstra mulighet til å bedre kjent med familien, sier han.

  Adams familiehistorie

  Martha Kristine Sørensen, Adams oldemor, forlovet seg i ung alder med Carl Skogen. Men kjærligheten ville det annerledes, og forlovelsen ble brutt da hun falt for Gustav Johannesen Kjøsterud. Martha og Gustav giftet seg og fikk en sønn som døde av lungebetennelse mindre enn seks måneder gammel. Etter det ble Martha igjen gravid, og Gudney – Adams bestemor – ble født i februar 1918. Da var Martha blitt enke. Gustav døde høsten før av spanskesyken, og Martha, som var blitt 26 år, satt alene med en liten datter. Etter å ha tenkt seg nøye om skrev hun et brev til Carl, som nå hadde dratt til Amerika. Og kanskje det er sånn at gammel kjærlighet ikke ruster, for året etter giftet de seg og få måneder senere tok Martha med seg Gudney og flyttet til Amerika, hvor Gudney vokste opp. Hun giftet seg med Vern Tock, og fikk fire barn, hvorav Jeff, faren til Adam, er en av disse.

  Ville tilbake

  I søndagens episode tok TV-kapittelet i det norske eventyret til Adam slutt, da han ble slått av Quanzakari DeChiara-Crillion i en konkurranse om hvem som kunne bære høyest tårn av bokser med olje.

  – Å, det irriterte meg skikkelig å tape for Q. Han er en flott fyr, men han er også veldig klossete. Jeg tror jeg ble litt for selvsikker, og det ødela for meg. Men jeg var likevel glad på hans vegne, selv om det betød at jeg måtte dra hjem, sier han etter episoden.

  Og legger til at ønsket om å se mer av Norge og treffe den norske slekta ikke forsvant i hjemsendelsen.

  – Det å bli sendt hjem gjorde bare avgjørelsen om å komme tilbake lettere.

  Søndag røk den amerikanskie liungen Adam Tock ut av TV-serien Alt for Norge, og Lierposten møtte Adam og hans familie da han besøkte Lier igjen. Fra venstre Kathy (mor), Adam, Jeff (far) og Whitney (lillesøster).

  Søndag røk den amerikanskie liungen Adam Tock ut av TV-serien Alt for Norge, og Lierposten møtte Adam og hans familie da han besøkte Lier igjen. Fra venstre Kathy (mor), Adam, Jeff (far) og Whitney (lillesøster). Foto:

  Et eventyr

  Siden filmingen tok slutt, har familien fulgt med på Adams eventyr både på TV og via historier. Da ble også det å ta turen over litt enklere, og nå har familien fått ta del i noe av det som var Adams eventyr i Norge, i tillegg til å treffe norkse slektninger.

  De har blant annet vært i Oslo og Bergen. Og Horten, hvor familien til Adams mor kommer fra.

  – Jeg tok med familien hit, både fordi de aldri har vært her, og fordi det er en utrolig mulighet til å bli kjent med familie vi har lært å kjenne på grunn av programmet.

  – Og du angrer ikke på at du ble med?

  – Ikke i det hele tatt. Det har vært det mest utrolige eventyret å få være med på.

  Les mer om Adam og familiens historie i Lierposten papirutgave torsdag 22. oktober.

  Er du allerede abonnent? Da kan du lese alt her!

  Artikkeltags