Følg Gjermund live gjennom 12 timer på mølla

Artikkelen er over 1 år gammel

Ultraløper Gjermund Sørstad er ikke fremmed for å løpe lenge når han får muligheten.

DEL

LIERBYEN/TRANBY: Så på lørdagen under Lierdagene rigges det opp til 12 timer på tredemølla utenfor helsestasjonen ved Hegg skole.

Dårlig treningsvinter

Tidligere har Sørstad, som skriver sport i Lierposten, løpt 24-timer i strekk. På grunn av en trøblete vinter har han bestemt at det får holde med 12 timer.

– Jeg har et helt annet utgangspunkt nå. I vinter har jeg slitt med skader og sykdom, og det er ikke lenge siden jeg ble frisk fra influensa. Løping er ferskvare, så da får det bli 12 timer denne gangen, sier han.

Sørstad skal løpe fra kl. 05.00 til 17.00, og håper folk tar turen bortom i løpet av dagen.

– Det er helt klart mer motiverende når det kommer noen for å se. Det er ikke nødvendigvis sånn at jeg kan være så sosial hele tiden, men jeg håper folk kommer bort og heier litt, sier han.

Likevel, det er ikke noe særlig liv utenfor helsestasjonen klokken fem om morgenen. Da satser Sørstad alt på at det kobles opp en TV, sånn at han har noe å se på de første timene.

– Uten TV hadde det blitt den største mentale prøven i mitt liv, tror jeg.

120 kilometer

Det er lenge siden Lierdagskomiteen tok kontakt og spurte om han kunne løpe, og ultraløperen er ikke redd for en utfordring.

SPREK: For de fleste er nok en 12 timer lang løpetur ganske fjernt, men Gjermund Sørstad skal vise styrke under Lierdagene.

SPREK: For de fleste er nok en 12 timer lang løpetur ganske fjernt, men Gjermund Sørstad skal vise styrke under Lierdagene. Foto:

– Det er fint å kunne gjøre noe i forbindelse med Lierdagene. Det er gøy å bidra litt, og hvis dette kan være med å inspirere andre til å begynne med løping er det bare moro, sier han.

Hjemme i kjelleren har Sørstad et lite treningsrom med alt han trenger: en TV, en vifte, flust av medaljer og pokaler, og to tredemøller. Her er han omtrent hver dag, i alt fra 40 minutter til tre-fire timer. På 12 timer regner han med å løpe langt.

– Hvis alt går etter planen så tipper jeg rundt 120 kilometer pluss. Men løping er uforutsigbart.

Sørstad forteller at han ikke har hatt en langtur på over et halvt år, så han er spent på hvordan kroppen reagerer. Han regner med det blir noen runder med kramper i muskulaturen.

– Det er bare et spørsmål om når. Men det går an å løpe langt med kramper, sier han.

Jostein Spangen Hoset, medlem av Lierdagene-komiteen, har lyst til å gi Gjermund noen å løpe ved siden av. Derfor har han inviteret til «folkemølle».

Artikkeltags