– Det største vi har vært med på

SAMMEN PÅ SCENEN: Da Liunggjengen framførte sin versjon av Møkkamann, dukket Plumbo-gutta opp på scenen og sang med. Se flere bilder på lierposten.nobilder: Elisabeth Engebretsen

SAMMEN PÅ SCENEN: Da Liunggjengen framførte sin versjon av Møkkamann, dukket Plumbo-gutta opp på scenen og sang med. Se flere bilder på lierposten.nobilder: Elisabeth Engebretsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Musikalsk leder for Liunggjengen, Hans Martin Fisknæs, var tydelig imponert over bandets prestasjoner lørdag kveld.

DEL

LIERBYEN: På Lier kulturscene fikk bandet hans oppleve å dele scene med favorittidolene og Spellemann-vinnerne Plumbo.

Rundt 300 publikummere gjestet en varm og stemningsfull black box på Lier kulturscene lørdag kveld.
 

SE BILDESERIE FRA KONSERTEN!
 

«Møkkamann»

Arrangementet, som har fått navnet Rockefot, er i regi av Tilrettelagt fritid i Lier kommune.

Plumbo var årets hovedartist, med Liunggjengens Yo-Yo Band og Up With Downs som oppvarmingsband. Det Liunggjengen imidlertid ikke visste på forhånd, var at Plumbo kom til å dukke opp på scenen under deres avslutningsnummer, «Møkkamann».

Musikalsk høydepunkt

– Jeg er litt målløs akkurat nå, forteller Fisknæs etter konserten. Videre beskriver han opplevelsen som en «selvtillitsboost» og et enestående musikalsk høydepunkt, til tross for at Liunggjengen har holdt på i snart 25 år.

– Vi har aldri før klart å levere en så bra konsert, sier han entusiastisk, mens han sender et stolt blikk til noen av de andre medlemmene av Liunggjengen. Bandet er svært fornøyde med at Plumbo plutselig dukket opp på scenen under deres tolkning av «Møkkamann», og rocket scenen sammen med dem.

– Vi har hvert fall øvd på den låta mer enn 50 ganger.

Fisknæs og musikerne hans er tydelig begeistret for Plumbos slager, «Møkkamann».

– Den svinger noe så inni granskauen, utbryter vokalist i Up with downs, Oda Wågsås, før hun fortsetter, – frøkenspilling passer meg dårlig.
 

Dans og begeistring

Og begeistringen for rockemusikken som merkes fra scenen, smitter over til forsamlingen.

Det tar ikke mange sekundene før samtlige publikummere drar fram danseføttene og svinger seg i det folksomme lokalet.

Kjæresteparet Mads og Jenny beveger seg ivrig til musikken, og svaret om hva det er som gjør den så bra kommer kontant og samstemt:

– Den er dansbar, smiler de.

DIGGER PLUMBO: Kjæresteparet Jenny og Mads synes musikken til Plumbo er helt topp – ikke minst dansbar fordi den også er svært så dansbar.

DIGGER PLUMBO: Kjæresteparet Jenny og Mads synes musikken til Plumbo er helt topp – ikke minst dansbar fordi den også er svært så dansbar.

Bedre enn Bieber

En annen publikummer som har tatt turen er 28-åringen Marita Myhra. Hun har reist fra Kongsberg for å se Plumbo opptre. De har vært yndlingsbandet hennes en god stund.

– Dette er mye bedre enn Justin Bieber, altså.

Myhra sier at Rock n Roll er den musikken hun foretrekker, og dessuten er Plumbos musikk

lett å leve seg inn i fordi tekstene er på norsk og enkle å forstå.

Bak meg høres enda en fornøyd tilskuer, Marius Andreassen, som stolt kan fortelle at han nettopp har fått hilse på vokalist og frontfigur i Plumbo, Lars Erik Blokkhus.

– Han tok meg i hånda og smilte, sier han fornøyd.

– Det var gøy!

Artikkeltags