TRANBY/RUDSKOGEN: Marcus var suveren i sin Honda Civic TCR under Asfalt Classic-stevnet, men til tross for at han allerede har sikret seg fire seire i NM totalt, er han ingen kandidat til medalje. Neste gang NM kjøres, på Vålerbanen, er Marcus i Barcelona for å kjøre 24-timersløp.

– Klart det hadde vært moro å kunne kjempe om et NM-gull, men vi har en satsing på internasjonale langdistanseløp i år, og 24-timers løpet på Formel 1-banen i Barcelona er en av årets store høydepunkter, sier Marcus.

Lå langt etter

På Rudskogen i helgen var det imidlertid ikke noen tvil hvem som var best i GT3-klassen. Det startet imidlertid med at Marcus gjorde det spennende for seg selv under kvalifiseringen ved å ligge langt etter de beste tidene til å begynne med.

– Det var varierende forhold med regnbyger og opptørkende bane. Da det sto igjen fem minutter av kvalifiseringen var jeg tre sekunder etter teten, og det er enormt mye. Men så begynte banen å tørke opp, og på den siste runden klarte jeg å sikre beste startposisjon, forteller Marcus.

Det ble en tøff fight med Olav Rygge i Audi i det første løpet, der Marcus endte tre tideler foran i mål. I det andre heatet lørdag ettermiddag var Marcus fullstendig suveren i sin Honda Civic TCR, og var nesten ti sekunder foran andremann i mål.

 

Tyvstart og tidsstraff

I det avsluttende løpet søndag startet Marcus på 6. posisjon, da de første plassene i startfeltet var snudd etter lørdagens løp. Olav Rygge kom da først  i mål, men ble idømt tyvstart og en tidsstraff slik at Marcus kunne sikre seieren også her.

– Jeg slet litt med å komme forbi et par Porscher som går veldig fort på langsidene, og selv om jeg tok inn på Rygge mot slutten, hadde jeg ikke noen mulighet til å ta ham igjen. Men da det viste seg at han hadde vært for tidlig ute i starten så ble det seier likevel, sier Marcus.

– En styrkeprøve

Perfekt resultat for Marcus Påverud med andre ord, men når NM-sirkuset møtes neste gang, 2–3. september på Vålerbanen, er Liergutten som nevnt i Barcelona for å kjøre 24-timers. Dette er et løp for Touring Car-klassene og det er påmeldt ikke mindre enn 23 biler i TCR-klassen, der Marcus' Honda Civic hører hjemme.

– Det blir utrolig tøft og spennende, men foreløpig har vi ikke klarlagt sjåførkabalen. Det er blant annet snakk om et par førere fra Australia som kommer inn på teamet. Uansett er det klart at det blir en styrkeprøve både for bil og førere, understreker Marcus.