TRANBY: – Det begynte med at jeg ønsket å gjøre noe for folk som sliter med å få endene til å møtes - ikke minst nå like oppunder jul. Derfor etablerte jeg gruppen, og sammen med gavmilde medlemmer ulike steder i landet, har vi allerede fått hjulpet en god del mennesker som ellers ville gått en tøff jul i møte, forteller Camilla Johannessen fra Tranby.

Hun forteller at hun tidligere har vært i samme situasjon selv, og nå ønsker hun å gjøre det hun kan får å hjelpe dem som sliter - både her i Lier og andre steder i landet.

Støtte fra lokalt næringsliv

– Vi har fått støtte fra Kiwi på Lierstranda og Rema 1000 i Lierbyen, og det er mange som ønsker å hjelpe med mat, gaver eller økonomisk støtte - gjerne via Vipps - til dem som trenger det, forteller Camilla.

Som allerede har fått med over 190 medlemmer i gruppa - både personer som trenger hjelp og personer som ønsker å bidra på ulikt vis.

– Det er medlemmer som legger ut informasjon om ting de ønsker å donere bort, og det er medlemmer som gjerne sender meg private meldinger, slik at jeg kan legge ut ønsker og behov anonymt, for dem som ønsker det. Blant annet er det en familie på Stord som ikke har penger til julegaver til barna, som vi forsøker å hjelpe. Og her om dagen fikk vi formidlet hjelp til ei dame i Bergen, som fikk både julemat og julegaver til barna levert på døra av en gavmild hjelper, forteller Camilla.

Som også gir folk tips og råd om hvilke andre steder de kan henvende seg for å få hjelp, for eksempel via Frelsesarmeen.

Mange gode hjelpere

Hun synes det er trist å se at så mange sliter, men samtidig flott å se at mange bryr seg og ønsker å hjelpe.

– Selv om gruppen ble opprettet først og fremst med tanke på å hjelpe folk nå før jul, kommer jeg nok ikke til å legge ned gruppen etter nyttår. Folk som sliter trenger hjelp også når det ikke er jul, understreker Camilla Johannessen.