På tirsdag kommer bøssebærerne

TIL TJENESTE:  Konfirmantene, her fra Frogner, er klare til å gå med bøsser. Foran f.v.: Silje Sveaas, Marthe Hellumsand, Emma Hvamstad Madsen. Bak f.v.: Henrik Rymsø Teigen og Sigurd Paulsen Ask.

TIL TJENESTE: Konfirmantene, her fra Frogner, er klare til å gå med bøsser. Foran f.v.: Silje Sveaas, Marthe Hellumsand, Emma Hvamstad Madsen. Bak f.v.: Henrik Rymsø Teigen og Sigurd Paulsen Ask. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp håper ekstra mange vil støtte når de i år feirer 50 år.

DEL

LIER: – Det er stort å få være en del av en landsomfattende aksjon, der menigheter over hele landet går sammen for å gi flere rent vann. Noen vil kanskje si at det ikke er vår oppgave å sikre rent vann til folk i andre land, men som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi i Liers menigheter skal ta vår del av ansvaret, sier soknepresten i Sylling og Sjåstad, Ole Johan Stokstad.

Håper på ny rekord

Tirsdag 4. april skal kirken i Lier gjøre sitt bidrag.

– I fjor ble det samlet inn 131.394 kroner i Lier. Det er vi veldig godt fornøyde med, men det hadde jo vært moro å samle inn enda mer i år, sier kateket i Tranby og Lierskogen, Joar Flatland.

Gjennom de 50 årene Fasteaksjonen er blitt arrangert, har en million nordmenn gått med bøsser, og flere hundre tusen mennesker har fått hjelp på ulike vis.

Skal gi flere rent drikkevann

I år er det rent vann som står i sentrum, for selv om rent drikkevann er en rett alle mennesker har, er det likevel millioner av mennesker som ikke har tilgang til slikt vann i dag.

– Det har menighetene tenkt å gjøre noe med - sammen med Kirkens Nødhjelp. Vi vil besøke så mange hjem som mulig, slik at flest mulig kan få sjansen til å støtte Kirkens Nødhjelps arbeid, og at flere på den måten kan få rent drikkevann, sier diakon Solveig Thoen.

Artikkeltags