– Skift til vinterdekk før høstferien

VÆR FORBEREDT: Det er meldt temperaturer under null grader flere steder de neste to ukene.

VÆR FORBEREDT: Det er meldt temperaturer under null grader flere steder de neste to ukene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Metereologisk institutt melder om temperaturer under null grader flere steder i landet de neste to ukene.

DEL

LIER: For mange liunger starter høstferien nå. Selv om det er bart og fint nede i lavlandet, skal man ikke høyt opp i terrenget før det begynner å bli glatt på veiene.

– Hvis du gambler med å kjøre med sommerdekk på vinterføre, er det store muligheter for at erstatningen blir redusert hvis du kolliderer. Vær ekstra forsiktig nå som frosten har meldt sin ankomst i høyfjellet, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Meteorologisk institutt melder temperaturer under null grader flere steder i landet de neste to ukene. Og i verste fall kan bilister møte årets første snøfall. Da kan de fort bli både slitsomt å kjøre på sommerdekk.

–  Det verste er likevel at du utsetter deg selv og andre bilister for farlige situasjoner. I tillegg blir forsikringen din avkortet - det vil si at du kan få redusert utbetaling - dersom du opptrer uaktsomt i trafikken, sier Steen.

Han anbefaler derfor alle som har tenkt å kjøre opp på - eller over - fjellet om å skifte til vinterdekk allerede nå.

– Det er som regel for sent å skifte når du skrenser rundt på høyfjellet. Ikke bare kan du risikere å skade andre, men du kan også bli stående fast over lengre tid, om du er skikkelig uheldig, sier Steen.

Han har også et råd til deg som lurer på om det er ok å skifte til piggdekk nå.

– Bytt til vinterdekk uansett, også dersom du har piggdekk. Blir du stoppet i politikontroll på vei til hytten på fjellet, kan du bare si til politiet at du er på vei opp i høyere liggende strøk. Det bør gå bra, sier Arvid Steen.

Artikkeltags