LIER/TØNSBERG: Lier volleyballklubbs damelag i 2. divisjon vant nylig åpningsturneringen for Norges Volleyballforbunds (NVBF) region øst i Slagenhallen Tønsberg. 32 lag fra 2.–4. divisjon fra hele Østlandet deltok.

– Vi var kun seks spillere lørdag og sju spillere søndag, så det var slitsomt, men gøy, forteller Britt Celine Oldebråten, som både er leder av Lier volleyballklubb, og én av spillerne på damelaget.

Lørdag møtte laget for det meste 3. og 4. divisjonslag, som ble slått uten de store utfordringene.

Videre til 16-delsfinalen

Søndag ble det mer motstand, men Lier D1 slo Bislett 1 i semifinalen, etter en jevn og spennende kamp hvor turneringens eneste sett ble tapt.

Dermed var det duket for finale mot Kolbotn. Dette ble også en god kamp for Lier-jentene, som spilte bra, og vant 2–0.

Med seier i åpningsturneringen går Liers volleyballdamer videre til 16-delsfinalen i NM. Den arrangeres i Hegghallen i Lier søndag 16. oktober klokken 16.00.

– Da håper vi liungene møter opp og heier på oss, det koster ikke noe å komme inn, så det er bare å troppe opp, sier Oldebråten.

Formidabel innsats

Lier damer 2 i 3. divisjon deltok også i turneringa. De hadde med seg noen helt ferske juniorspillere fra klubbens Jenter U17 lag, som gjorde en formidabel innsats.

Juniorjentene hadde ikke spilt system før, men ved turneringens slutt, skulle man ikke tro det var tilfellet. D2 endte til slutt på en 22. plass av 32 lag, og det er klubben fornøyd med.

– Dette laget trenger flere spillere så om noen har lyst til å begynne å spille volleyball, er det bare å ta kontakt, sier Oldebråten.

Betydelig motstand

Herrene var også i ilden nylig, men da i Askimhallen. H1 var nyoppstartet forrige sesong i 4. divisjon, men fikk plass i 3. divisjon denne sesongen.

Herrene tapte mot OSI (Oslostudentenes Idrettslag) og Polonia, to solide andredivisjonslag fra Oslo, men ga dem betydelig motstand. Resten av kampene gikk bra, og det ble til slutt en fin 3. plass i B-sluttspillet.

Plass til flere

Lier volleyballklubb opplever ifølge Oldebråten en strøm av folk i alle aldere som vil starte på volleyball.

– Men vi har fortsatt plass til minivolleyballspillere fra 8–12 år, for gutter og jenter til Junior 13 – det vil si barn født i 2003, og på damelaget i 3. divisjon. Dessuten har vi et nyoppstartet herrelag for litt mer nybegynnere, som også har plass til flere spillere, sier Britt Celine Oldebråten.