Utbedrer fredede bruer i Lier

UTBEDRES: Senioringeniør Øyvind Lindland i Statens vegvesen ved en av landets eldste motorvegbruer ved Tranby i Buskerud. Nå utbedres de.

UTBEDRES: Senioringeniør Øyvind Lindland i Statens vegvesen ved en av landets eldste motorvegbruer ved Tranby i Buskerud. Nå utbedres de. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirkelina motorveibruer på E18 ved Tranbykrysset i Lier ble bygget for 51 år siden, og ble fredet i 2008 – nå blir de utbedret. 

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Motorveibruene fra 1960-årene er del av Statens vegvesens Nasjonale verneplan for veier og bruer. Bruene er del av E18-strekningen i Lier i Buskerud som ble fredet i 2008, skriver veivesenet på sine nettsider.

Lierbakkene er en av de første firefelts motorveistrekningene i Norge utenfor Oslo og er fredet etter kulturminneloven.

LES OGSÅ: Skilt skaper forvirring: – Skal man stoppe og få bot, eller kjøre når det kommer fotgjenger?

Forlenget levetid

Arbeidene med utbedre de to bruene i Tranbykrysset startet før ferien og vil pågå utover høsten. Utbedringsarbeidet består i å bytte ut eksisterende føringskanter og sette opp nytt rekkverk tilsvarende dagens rekkverk.

– Reparasjonen av føringskantene på bruene innebærer at det gamle rekkverket må demonteres og erstattes med nytt av tilsvarende type. Dette vil bidra til å forlenge bruas levetid, forteller senioringeniør Øyvind Lindland ved bruseksjonen i Statens vegvesen Region sør.

Førsingskanter og rekkverk skiftes ut på brua fra 1967.

Førsingskanter og rekkverk skiftes ut på brua fra 1967. Foto:

LES OGSÅ: Planter hundrevis av trær og over 10.000 blomster

51 år gamle bruer

Motorveistrekningen E18 Lierbakkene fra Tranby til Kjellstad ble anlagt i perioden 1967–1972. Den var en av de aller første firefelts motorveiene i Norge med midtdeler.

De to motorveibruene på Kirkelina på Tranby er såkalte platebruer i betong. Sist rekkverket ble skiftet var rundt år 2000. Begge bruene er bygd i 1967 – 51 år gamle.

Utbedring på gang.

Utbedring på gang. Foto:

LES OGSÅ: Bekymret for båtforeningens fremtid – må flytte fra Holmen

Artikkeltags