(Drammens Tidende)

LIER: Det var Finansavisen som først meldte at Kjell Inge Røkkes Aker er i ferd med å selge hele eller deler av oljeserviceselskapet Aker Solutions.

Samtalene om salg skal ha pågått i lengre tid, og en avtale kan nå være i ferd med å bli inngått, sier en kilde til Finansavisen.

Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen holder kortene tett til brystet, og ifølge ABC Nyheter bekrefter han ikke annet enn at investeringsselskapet jevnlig snakker med andre om «ideer og muligheter».

Utover det vil han verken bekrefter eller avkrefte hvem de har eller har hatt samtaler med.

Siden de første spekulasjonene om salg begynte å svirre for rundt to måneder siden, har selskapet styrket seg med rundt 20 prosent på børsen.

Staten er indirekte eier i Aker Solutions gjennom sitt eierskap sammen med med Kjell Inge Røkke i Aker Kværner Holding. Salg av holdingselskapets post i oljeserviceselskapet forutsetter at de to partene blir enige om det.

Næringsminister Monica Mæland sier til Finansavisen at regjeringen vil gjøre en konkret vurdering av saken hvis det kommer en henvendelse om salg av statens aksjer i Kværner Holding, eller en henvendelse om de underliggende selskapene.

LES OGSÅ:

Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Terrorsiktet trekker søksmål mot Aker Solutions

Kuttene rammer kontoransatte på Tranby