(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Fire unge menn fra Bærum ble dømt i Drammen tingrett til fengselsstraffer fra to år og åtte måneder til tre år og tre måneder for ranet.

Tre av de fire valgte å anke straffeutmålingen, mens mannen som ble utpekt som hovedmann, og som fikk den strengeste straffen, ikke anket.

Nå har Borgarting lagmannsrett behandlet ankesaken, og de valgte å redusere straffene noe.

En tidligere ansatt ved butikken fikk redusert straffen fra tre år og en måneds fengsel til to år og ti måneders fengsel. De to andre fikk redusert straffen fra henholdsvis to år og ni måneder og to år og åtte måneder til to år og seks måneders fengsel.

LES OGSÅ: Frir med 1.000 gratis p-husplasser: – Vi lytter til folket

Tidligere ansatt

En tidligere ansatt ved daværende Siba hadde ideen til ranet. Mannen kjente rutinene i forretningen, og fikk med seg tre andre personer. De dro opp til Liertoppen for å rekognosere, før de slo til om kvelden 5. oktober i fjor.

Akkurat da to ansatte hadde stengt for kvelden og var på vei ut gjennom personalinngangen, presset tre av ranerne seg inn og slo, sparket og truet de to ansatte. Mest skal det ha gått ut over den mannlige ansatte, som fikk en kniv mot brystet ved minst en anledning.

LES OGSÅ: – Å si at DNA vil løse denne gåten er ikke nok

81 mobiltelefoner

De to ansatte ble holdt og stripset, og ranerne truet med å drepe de to ansatte hvis de ikke ga fra seg nøkkel, kort og kode til lageret der mobiltelefonene ble oppbevart.

Totalt er de dømt for å ha stjålet 81 mobiltelefoner til en samlet verdi av 457.450 kroner.

Den tidligere ansatte var ikke med inne i forretningen under selve ranshandlingen. Han satt ute og ventet i bil.

De fire ble i første rettsinstans dømt til å betale erstatning på 310.000 kroner til butikken. Videre måtte hver av dem betale 60.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de to fornærmede, og i tillegg til 30.000 kroner i erstatning for tap av lønnsinntekter til en ansatte.