Samlet inn 179.000 kroner

GIKK MED BØSSER: Konfirmantene Håkon Bryhn Ølberg (t.v.) og Herman Kvile Ødegård gikk med fastebøsser på Tranby.

GIKK MED BØSSER: Konfirmantene Håkon Bryhn Ølberg (t.v.) og Herman Kvile Ødegård gikk med fastebøsser på Tranby. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er nok til å sikre 890 mennesker rent vann.

DEL

LIER: 2. – 4. april gikk årets fasteaksjon av stabelen, i regi av Kirkens Nødhjelp (KN). Her i Lier var konfirmantene ute med bøsser på tirsdag, og totalt samlet de inn 179.000 kroner.

Sikrer nærmere 900 mennesker rent vann

– Disse pengene kan sikre at cirka 890 mennesker får tilgang til rent vann. Det er fantastisk å få det til på tre timer, sier kateket og trosopplærer Helge Saltbones Rotevatn til Lierposten.

På landsbasis har 40.000 bøssebærere samlet inn ca. 35 millioner til årets fasteaksjon, og det er én million over fjorårets aksjon.

Overveldet over resultatet

KNs generalsekretær Anne-Marie Helland, som for øvrig bodde deler av barndommen i Lier, er overveldet over resultatet.

– Dette er fantastisk! Gjennom 50 år med Fasteaksjonen har vi i Kirkens Nødhjelp hatt gleden av å følge den imponerende dugnadsånden og givergleden i menigheter og lokalsamfunn over hele landet. Vi er svært takknemlige for den tilliten de viser oss gjennom Fasteaksjonen, sier Helland.

Hun legger til at støtten fra det norske folk er helt avgjørende for at Kirkens Nødhjelp skal kunne drive sitt livsviktige arbeid.

– Sammen bidrar vi til at flere kan jobbe seg ut av fattigdom og til at mennesker kan få muligheten til å reise seg i krig og katastrofer. Akkurat nå trengs vår innsats blant annet i tørken i Øst-Afrika, hvor millioner av mennesker er truet av hungersnød, sier generalsekretæren.

50 år med Fasteaksjonen

Fasteaksjonen er Norges nest største bøsseaksjon, og feirer 50 år i år. "Aksjonen har som mål å samle inn penger til de som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning", heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

– Pengene fra aksjonen gjør det blant annet mulig for Kirkens Nødhjelp å være til stede med rent vann i katastrofer, sier Helland.

Siden 1985 har bøssebærere fra hele landet gått med bøsse fra dør til dør for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, og siden første innsamling i 1967 har nordmenn totalt gitt over én milliard kroner.

Ikke for sent å bidra

Diakon Solveig Thoen understreker at de er svært takknemlige for alt som er kommet inn under aksjonen i Lier.

– Takk til alle som puttet penger på bøssene i år også. Og takk til både bøssebærere, sjåfører, bolle- og kakebakere og frivillige som stilte opp og hjalp oss med gjennomføringen. Skulle det være noen som ikke har fått gitt sin støtte til aksjonen, og som ønsker å bidra, kan man fortsatt gi sitt bidrag - for eksempel via betalingsappen Vipps, sier Thoen til Lierposten.

Artikkeltags