(Drammens Tidende)

LIER: Liung Jan-Erik Nyhuus er en ivrig hobbyfotograf, og tirsdag denne uka var han på tur ved jordhaugene like over brua for Amtmannsvingen i Lier. Han skulle ta bilder av vipene der da et dyreskjelett dukket opp.

LES OGSÅ: Nei, dette var ikke et skjelett fra en hund

Søker svar på Facebook

- Jeg tenkte at det sikkert var et rådyr, et svakt et, sier han, men hobbyfotografen, som stort sett tar bilder av fugler, var ikke sikker.

Derfor la bildene ut på Facebook-gruppa «ElskerDrammen» samtidig som han spurte om noen visste hva dette kunne være.

Og svarene lot ikke vente på seg. Grevling ble foreslått, men rådyr var det svaret som oftest gikk igjen.

LES OGSÅ: Møtte hoggorm på skitur

Muligens rådyr

Petter Bøchmann er zoolog, og jobber som museumslærer på Naturhistorisk museums skoletjeneste. Han forteller at han ikke kan være hundre prosent sikkert i sin sak, men har en god anelse om hvilken art det dreier seg om.

– Se der du! Det er en planteeter, det kan jeg fortelle med en gang. Det ser ikke ut som om det er så stort, men det er ingenting på bildet som viser en tydelig skala. Jeg vil gjette på at det er et rådyr, sier han.

Bøchmann forteller at skallen tilsynelatende ikke har noen rosenkrans, altså gevirfeste. Derfor må det være en hunn.

– Det er ingen melketenner i kjeven, dermed er det et voksent individ, vurderer han.

Zoologen forteller at det kan være en sau eller en geit også.

– Det skal ganske mye til å fastslå om det er den ene arten eller den andre ut ifra to bilder. Det kan godt være et husdyr også. Men det er helt sikkert ikke ulv, elg eller gris, fastslår han.

– Det ser mer ut som en rådyrfot enn en sauefot. Jeg kan si med 70 prosent sannsynlighet at det er et rådyr, sier zoologen.