Fortsatt lav ledighet

POSITIV UTVIKLING: NAV Lier-leder Jan Kåre Melsæther forteller om god tilgang på ledige stillinger i Buskerud, og nedgang i ledigheten i Lier.

POSITIV UTVIKLING: NAV Lier-leder Jan Kåre Melsæther forteller om god tilgang på ledige stillinger i Buskerud, og nedgang i ledigheten i Lier. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Færre enn 2 prosent av arbeidsstyrken er uten jobb i Lier.

DEL

LIER/BUSKERUD: Ledigheten i Lier var på 1,9 prosent og i Buskerud var den på 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten for hele Norge gikk ned 1 prosent sammenlignet med samme tidspunkt året før, og var nå på 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

God tilgang på ledige stillinger

I Buskerud ble det registrert 962 nye stillinger i november, 355 flere enn samme måned i fjor. Samtidig var det registrert 248 helt ledige personer i Lier, en nedgang på 17,9 prosent sammenlignet med november i fjor.

Det ble registrert 68 nye stillinger innen ingeniør- og ikt-fag, 83 nye stillinger innen bygg og anlegg, 98 nye stillinger innen butikk- og salgsarbeid, og 213 nye stillinger innen helse-, pleie og omsorg.

– Vi ser en god tilgang på ledige stillinger i Buskerud og en nedgang i ledigheten i kommunen. Liers gunstige beliggenhet med forholdsvis kort vei til et stort arbeidsmarked er av stor betydning, sier NAV-leder i Lier, Jan Kåre Melsæther.

Nedgang i de fleste aldersgrupper ...

Det var 166 helt ledige menn i november, en nedgang på 10 personer fra året før. For kvinner var antall helt ledige 82, en nedgang på 44 personer.

Det var en nedgang i ledigheten blant alle aldersgrupper under 50 år denne måneden, sammenlignet med samme tid i fjor. I aldersgruppen 16-24 år var det en tydelig nedgang på 22 personer fra året før.

... og i de fleste yrkesgrupper

Den største nedgangen i ledigheten var innen akademiske yrker og meglere og konsulenter sammenliknet med samme periode i fjor. Det er likevel en nedgang innenfor ingeniør og ikt-fag sammenliknet med forrige måned, men en økning på 3,4 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Vi så også en nedgang i ledigheten innen de fleste yrkesgrupper sammenliknet med samme periode i fjor. Det er kun innenfor ledere, ingeniør og ikt-fag, undervisning og serviceyrker det er en økning sammenliknet med samme periode i fjor, forteller Melsæther.

Nøkkeltall for Buskerud

Det var 3702 registrerte arbeidsledige i Buskerud. Det utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken og en nedgang på 6 prosent sett i forhold til november i fjor.

Det var en nedgang på 7 prosent for menn og 6 prosent for kvinner, med henholdsvis en nedgang på 151 og 99 personer. Antall arbeidssøkere på tiltak utgjorde 1161 personer, som var 209 flere enn på samme tid i fjor.

NAV i Buskerud registrerte 962 nye ledige stillinger i november. Antall helt ledige i aldersgruppen 16-24 år var 426. Prosentvis høyest ledighet var det i aldersgruppen 25-29 år, med 545 helt ledige.

Artikkeltags