Inviterer til feiring av Modelljernbanens dag

NY MODELL: En ny modell av Mjøndalen stasjon, laget av Tor-Jørgen Moskaug fra SMB Service på Sjåstad, er blant det man kan se nærmere på under den åpne dagen på gamle Solberg Spinderi i kveld.

NY MODELL: En ny modell av Mjøndalen stasjon, laget av Tor-Jørgen Moskaug fra SMB Service på Sjåstad, er blant det man kan se nærmere på under den åpne dagen på gamle Solberg Spinderi i kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag er det Modelljernbanens dag, som er blitt feiret rundt om i Europa i en årrekke. Og for første gang feires dagen også i Norge.

DEL

LIER/DRAMMEN/NEDRE EIKER: - Modelljernbane er en allsidig hobby for hele familien, derfor inviterer Drammen Modelljernbaneklubb til åpen dag for familier og alle andre interesserte for å feire Modelljernbanens dag, sier leder av Modelljernbaneforeningen i Norge, Morgen Pelle Korsmo fra Egge.

FULL FART: Det vil rulle mange tog på modelljernbanene i gamle Solberg Spinderi fredag kveld.

FULL FART: Det vil rulle mange tog på modelljernbanene i gamle Solberg Spinderi fredag kveld. Foto:

Fredag 2. desember er nemlig Modelljernbanens dag, som er blitt markert rundt om i Europa i en årrekke. Men i år skal dagen også feires i Norge - for aller første gang.

Markeringen vil foregå i verkstedslokalene til gamle Solberg Spinderi i Solbergelva i Nedre Eiker, der Drammen Modelljernbaneklubb åpner dørene klokken 18.00 og holder på til 21.00.

– Det vil rulle mange tog med norske togstammer, med stillverksoperatører, på anleggets stasjoner. Blant annet har vi fått en flott, ny modell av Mjøndalen stasjon på anlegget. Modellen av stasjonsbygningen er laget av Tor-Jørgen Moskaug fra SMB Service, som holder til på Sjåstad, forteller Korsmo.

Modelljernbaneforeningen har over tusen medlemmer, fordelt på en rekke klubber og foreninger, som feirer dagen ulike steder i landet. Og her i distriktet er det altså i Solbergelva det skjer.

ÅPENT FOR ALLE: Både barnefamilier og andre interesserte er velkommen til å markere Modelljernbanens dag.

ÅPENT FOR ALLE: Både barnefamilier og andre interesserte er velkommen til å markere Modelljernbanens dag. Foto:

Artikkeltags