Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til strandryddedager på Lahell

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag 6. og søndag 7. mai skal strendene ryddes på Lahell og Engersand.

LAHELL: Når Lier kommune og Lier Venstre inviterer til strandryddedag, kan selvsagt ikke Miljøpartiet De Grønne (MDG) eller Miljøagentene i Lier være noe dårligere.

Sammen med Redningsselskapet Ung Drammen skal MDG rydde i Engersandbukta - lokalt kjent som "Svarthølet" - ved den gamle Dyno-tomta og riksvei 23 på Lahell på lørdag.

– Uryddet og neglisjert i årevis

– Dette området er et svært viktig naturmiljø, som har ligget uryddet og neglisjert i årevis. Langs mesteparten av vannkanten finnes store mengder med søppel i alle former og farger, fra bildekk, plastkasser og kanner til sko, snusbokser, tomflasker, sprengtråd og ugjenkjennelige rester av plastikkprodukter, forteller David Høstaker i MDG Lier.

Dugnaden på Lahell starter klokken 12.00 og avsluttes klokken 15.00.

Les også

Rydd Gilhusstranda med Lier Venstre

– Vi stiller med hansker og avfallsposer, og alle er velkomne til å bli med, sier Høstaker.

Han legger til at det kan være noe vanskelig adkomst til det aktuelle området, og ber folk om å ta kontakt dersom man ikke er kjent i området.

Les også

Miljøagentene trår til på søndag

Søndag skal det nystartede lokallaget Miljøagentene i Lier også ha strandryddedag, på stranda ved Engersand friområde/badeplass. Denne strandryddedagen starter også klokken 12.00.

– Ta med hansker og klær som tåler å bli litt møkkete. Vi stiller med søppelsekker og saft, så ta med kopp, sier voksenkontakt for Miljøagentene i Lier, Ellen Lysenstøen.

Kommentarer til denne saken