"Lysrazzia" på Lierstranda

Ingebjørg Tofte i Lier kommune og Peter Henriksen i Viva IKS sjekket om Milo Forberg, som sykler hver dag året rundt fra Nybyen til jobben på Star Maling AS, hadde lys på sykkelen sin.

Ingebjørg Tofte i Lier kommune og Peter Henriksen i Viva IKS sjekket om Milo Forberg, som sykler hver dag året rundt fra Nybyen til jobben på Star Maling AS, hadde lys på sykkelen sin. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange syklister dropper lyset på sykkelen - også i den mørke årstiden. Det vil Viva, Buskerudbyen og Lier kommune ha en slutt på.

DEL

LIERSTRANDA: Mange syklister dropper lyset på sykkelen selv om det er mørkt når de ferdes i trafikken. Buskerudbysamarbeidet, Lier kommune og Viva IKS gjennomførte derfor en "lysrazzia" på Vitbank nylig. Da ble samtlige syklister som kom syklende forbi uten lys, mellom klokken 06.45 og 08.00 på aksjonsdagen, stanset av ansatte i Viva IKS og Lier kommune.

Ikke bare pekefinger

– Hensikten med lysrazziaen er å sette fokus på sikkerhet og synlighet i trafikken. Å bruke lys i mørket er påbudt, og syklister kan bli bøtelagt hvis de sykler uten godt nok lys, sier Siw Anett Enerud, kommunikasjonssjef i Viva IKS.

Syklistene som ble stoppet uten forskriftsmessig lys på sykkelen, fikk både utdelt lys til å ha foran og bak på sykkelen, og en klar oppfordring om å sørge for å være godt synlige i trafikken i framtiden.

– Det er trafikksikkerhet som er hovedfokus under lysrazziaen. Men vi ønsker gjennom dette også å berømme dem som velger å gå og sykle fremfor å ta bilen, også i den årstiden vi er i nå. Derfor deler vi også ut reflekser til både gående og syklende, og gir dem et klapp på skulderen, sier Ingebjørg Tofte, som er rådgiver for miljø og samfunn i Lier kommune.

– Senk farten

Viva IKS går nå gjennom alle de over 150 innspillene vi har fått til trafikksikkerhetsplaner for perioden 2017-2020. Trafikksikkerhetsplanen vil være et redskap for å gjennomføre ulike virkemidler for å skape tryggere og aktive innbyggere i Lier, Røyken og Hurum.

– Vi oppfordrer bilistene til å være litt ekstra oppmerksomme når det blir mørkere både morgen og ettermiddag. Senk farten og husk på at det er mange som er ute og går langs veiene uten refleks, sier Siw Anett Enerud.

Artikkeltags