Gå til sidens hovedinnhold

Gulliksen slo verdenseliten

Artikkelen er over 4 år gammel

Johan Sebastian Gulliksen og hesten Charleville kunne reise hjem med både første- andre- og femteplass fra et stort, internasjonalt stevne i Tyskland.

LIER/TYSKLAND: Denne stevnehelgen har vært fenomenal for Lier-rytter Johan Sebastian Gulliksen og hesten Charleville, som kunne reise hjem med seier i 1.50-klassen, andreplass i 1.45-klassen og femteplass i selveste 1.60 Grand Prix ved det firestjerners stevne i Tyskland, Munich Indoors.

En rekke internasjonale toppnavn måtte dermed se seg slått av nordmannen og den ni år gamle brune vallaken Charleville, som eies av Stall Gullik.

– Føles fantasisk

Lørdaghentet Johan hjem en prestisjetung 1.50-seier i selveste hovedklassen; Championat von Munichseier. Han kapret andreplassen fredag kveld i 1.45 meter Preis von J.J.Darboven, og endte på en meget sterk femteplass i 1.60 Grand Prix klassen søndag.

Totalt stilte rundt 60 ekvipasjer til start i samtlige klasser.

– Det føles helt fantastisk, Munich har vært et av de største målene for dette året. Noe jeg virkelig har sett frem til.  Så dette var stort, uttalte Johan til equilife.no etter sin tredje topp-plassering i Munchen. 

Håper på verdenscup-deltagelse

Gulliksen har jobbet systematisk i lang tid. Nå kan han glede seg over resultatene. Bak suksessen ligger nemlig et godt stykke målrettet arbeide:

– Min strategi har vært å jobbe jevnt godt over lang tid. På veien har jeg satt meg store mål, for å ha noe å strekke meg etter, uttalte Gulliksen.

Nå håper han på videre suksess og deltagelse i sesongens verdenscuper.

– Jeg har lagt en plan fram til nyttår også, så nå får jeg håpe at det fortsetter slik som det har gjort i helgen, og at jeg med dette rykker oppover på verdensrankingen. Så håper jeg at jeg får muligheten til å delta på noen verdenscup-stevner denne sesongen med Charleville, sa en meget fornøyd Gulliksen.

Så langt i sin karriere har Johan Sebastian Gulliksen nå oppnådd 20 internasjonale seire, og bare etter denne helgen kunne han reise hjem nesten 200.000 kroner rikere.

 

Kommentarer til denne saken