LIERBYEN: Du husker ham kanskje som vinner av TV Norges Dansefeber 2006, som talentdommer i Norske Talenter eller som mannen som lærte stive nordmenn å danse hip hop på under 3 uker i Adils Hemmelige Dansere. Selv er han mest stolt over rollen som Mowgli i Jungelboken på Det Norske Teatret.

Klokken 19.00 kveld (onsdag) kan du møte Adil Khan på Lier bibliotek i Lierbyen. I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, er overskriften for månedens debatt på biblioteket «Fordi livet forandrer seg». Adil Khan kommer for å fortelle om utfordringene han har møtt gjennom oppveksten, og hvordan hans opplevelser har formet ham som menneske.

Å ta kontroll over livet

I et intervju med nettstedet verdensdagen.no i fjor, fortalte Adil blant annet om hvordan han, etter en lang og tung periode preget av negative og destruktive tanker, valgte å ta kontroll over livet sitt. Han begynte å forstå hvordan fortiden hans og de kravene som ble satt til han i en ung alder tok kontroll over livet hans og hvordan det hemmet han fra å leve et fritt liv.

– Vi blir hele tiden fra alle kanter fortalt hvem vi burde være, hvordan vi skal se ut, hva vi skal spise og ikke minst tenke - og det er i dag et stort fokus på å sørge for at vi har et dårlig selvbilde. For noen kommer dette presset hjemmefra i oppdragelsen, andre føler det gjennom skolesystemet og ikke minst gjennom samfunnet, media og politikk som skal presse deg inn i en boks, sier Adil til verdensdagen.no.

Adil dro ut på en reise hvor han ønsket å ta avstand fra disse elementene, og heller fokusere på hvordan han hadde det inni seg og hvordan han også kunne hjelpe andre ut av tåken. 

– Det har ikke bare vært en fysisk reise, men også en innvendig reise for å kartlegge alt jeg har lært i livet mitt. Dette året har dreid seg om å forstå meg selv og reprogrammere tankene mine og livet mitt i en positiv retning.

– Verden trenger mer ubetinget kjærlighet

Fortsatt er Adil på "reisefot". Sist han var på TV lærte han folk som mente de ikke kunne danse å danse. Men han har et sterkt ønske om å bruke mer tid på å bygge opp unge mennesker til å bli trygge nok på seg selv til å våge og møte livets utfordringer og endringer. Han snakker om motgang, kjærlighet, empati, det å være modig og finne styrke i å ikke passe inn i "boksen".

– Kjærlighet og empati er en muskel som må trenes som alle andre muskler. Når unge tør å gi seg selv kjærlighet - og da snakker jeg ikke om romantikk - vil de også tørre å leve livet som de selv ønsker. Men tro meg, det å elske seg selv er virkelig ikke lett i den verden vi lever i idag. Det er store krefter i sving som ønsker at vi ikke skal ha fokus på vårt indre. Jeg ønsker å være en kraft som inspirerer folk til å tørre å åpne seg for ubetinget kjærlighet. Verden trenger det i dag. 

På biblioteket i kveld vil du også få møte coach Angelica Bråten, Andrè Sirnes fra Psykisk helse, Reidar Lauritsen, leder av helse-, sosial- og omsorgsutvalget og Kristin Karlbon Sveaas, som er helsesøster i Lier kommune. Redaktør Pål A. Næss i Lierposten er ordstyrer. Debatten er et samarbeid mellom Lier kommune, Lier bibliotek og Lierposten, og er støttet av Nasjonalbiblioteket.

(Intervjuet er hentet fra nettstedet verdensdagen.no)