Gå til sidens hovedinnhold

Lier ILs jubelhelg

Artikkelen er over 4 år gammel

Lier IL var ikke bare klubben med flest deltakere. De tok også godt for seg av premiebordet under kretsmesterskapet i skiskyting.

LIER/LAMPELAND: I helgen var det både Sparebank1-cup i skiskyting på Lampeland, med normaldistanse lørdag og stafett søndag, og med innlagt kretsmesterskap for aldersklassene fra 13 år og oppover.

Lier IL markerte seg begge dager, både som den største klubben og med flere gode resultater.

– Lørdag hadde vi 40 deltakere på startstreken, og med det var Lier den klubben med flest deltakere, forteller Agnete Bueie, som sitter i styret i skigruppa.

Åtte kretsmester-medaljer

Totalt ble det åtte KM-medaljer til Lier-utøverne, med seier i følgende klasser:

Gutter 13: Sivert Kristian Rusten, Gutter 15: Mathias Sørnes, Menn 17: Vetle Rype Paulsen, Menn 19: Jonas Bueie og Menn 20-21: Aleksander Morsund Karlsen.

I tillegg ble det sølv til Petter Lie i Gutter 15 og bronse til Magnus Stokke i Menn 18 og bronse til Sindre Christoffer Tyldum Andresen i Menn 19.

Imponerte med god skyting

Søndag gikk nybegynnerne sprint, mens det var stafett for de andre.

Her stilte Lier med to guttelag i aldersklassen 11-12 år, og to lag i gutter 13-16, ett lag i jenter 13-16 og to mix-lag i 13-16-årsklassen.

– Nybegynnerne imponerte med god skyting, Marte Runningen skjøt 9 treff, mens Thomas Bonden Hørthe og Christoffer Hårberg Jensrud begge hadde 10 treff, forteller Bueie.

I 11-12-årsklassen tok det ene Lier-laget en fin femteplass, mens det andre blir nummer 8.

Jenter på toppen av pallen

Også i klassene 13-16 markerte både guttene og jentene seg godt.

Jentelaget, med Linnea Winsvold, Hannecke Røtter og Emma Aasen Strømsnes vant og ble kretsmestre.

– Lier har et luksusproblem med hensyn til laguttak av jentene i 13-16 år, da kun tre kan være med på laget, mens alle fem Lier-jentene leverte stafett-etapper som ville holdt til seier. Ingen av jentene måtte gå strafferunde, og alle gikk også fort i sporet, forteller Siv Olsen i skigruppa.

Guttene tok sølvet, med Mathias Sørnes, Sivert Kristian Rusten og Ole Amund Bonden Hørthe på laget.

– Mathias Sørnes imponerte stort begge dager. Lørdag ble han kretsmester i klassen sin med over et minutt, og gikk også fortere enn han som gikk best i 16-årsklassen. Søndag vekslet han også først etter sin første etappe i gutter 13-16 år. Det er en god søknad til å bli tatt ut til Young Star for 15-16 åringene senere i år, sier Olsen.

De to mix-lagene ble nummer 6 og 8.

Kommentarer til denne saken