Maria Høili truer med søksmål etter nazi-anklage

Av

Sofia Rana kalte Europris-arving for «nazi-arving». Nå truer Maria Høili med å rettsforfølge henne.

DEL

(Drammens Tidende) (NETTAVISEN): «Saken er sendt inn til advokat og kommer til å bli forfulgt. Noe mer ønsker jeg ikke uttale meg om», skriver milliardær-arving og blogger Maria Erken Høili i en melding til Klassekampen, som først omtalte saken.

Saken startet med at Høili delte en artikkel fra den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelse, slik Nettavisen tidligere har omtalt.

Rødt-politiker Sofia Rana reagerte kraftig på posten. I et Facebook-innlegg kalte hun Høili «nazi-arving». I et annet innlegg skrev hun «Kan man slutte å sleike ryggen til rike rasister?»

Sofia Rana vil ikke beklage det hun har skrevet.

– Nei. Det vil jeg ikke. Det jeg har gjort, er å påpeke det rasistiske i det Høili har skrevet, og at hun har delt fra en nynazistisk nettside. Det eneste jeg kanskje kan beklage, er hvis noen assosierer andre av hennes familiemedlemmer med nynazismen, det er kun Maria Høili som er ansvarlig for det hun har delt, sier Rana til Klassekampen.

- Problematisk

Til Nettavisen uttalte Rana tidligere at posten til Høili var høyst problematisk.

- Hun er jo en person som blir intervjuet, har hatt en tv-serie og har en tilhengerskare. Sakene hun poster blir delt mye, så hun bidrar til å spre rasistisk innhold og øke fremmedfrykt, sier Sofia Rana, spaltist i medier24.com, aktiv antirasist, flyvertinne og aktiv i partiet Rødt til Nettavisen.

Saken hun postet har tittelen «Imam: - Seksuelt samleie med sin biologiske datter er fullt tillatt». I tråden under posten møter Høili beskyldninger om rasisme, men får også støttende kommentarer.


- Jeg var ikke klar over hvem som var kilden bak artikkelen og jeg tar sterk avstand fra nazister. Jeg håpet å få en saklig diskusjon på dette meget alvorlige tema om barneekteskap, men det hele ble tilkludret med at jeg hadde delt en lenke som tilhører en ideologi jeg ikke støtter, uttalte Høili til Nettavisen.

Nazistisk nettsted

Frihetskamp.net er altså nettstedet til Den nordiske motstandsbevegelse, en åpent nazistisk organisasjon. Når dette skrives, har nettstedet blant annet disse sakene på sin forside:

«- Assimilering av jøder er et nytt holocaust, hevder den israelske utdanningsministeren»

«Motstandsbevegelsen med innovativ propagandaaksjon langs den danske vestkysten»

I en boks litt ned finner vi «Nasjonalsosialisme: revolusjonen begynner med DEG!»

Artikkeltags