Stjal julepynt fra over 20 naboer

Her er noe av julepynten som ble stjålet.

Her er noe av julepynten som ble stjålet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen ville overraske samboeren med å pynte til jul. Men i stedet for å kjøpe pynt, forsynte han seg av julepynten til over 20 naboer.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Før jul 2016 fikk mannen i slutten av 20-årene ny samboer, og han ville pynte ekstra til deres første jul sammen. Men i stedet for å kjøpe julepynt i butikken, forsynte han seg av julepynt fra over 20 naboer. Han var flere runder i nabolaget, og stjal nisser, lykter, dekorasjoner, juletrær og annen julepynt som sto ute.

Da han var ute og stjal julepynt tok han også en vogn han tenkte han kunne bruke som kjelke. Vognen tilhørte en handikappet gutt som er helt avhengig av vognen for å komme seg ut.

Etterlyste eiere av julepynten

Hva samboeren synes om julepynten er ukjent, men blant naboene var det ikke populært.

Lier lensmannskontor fikk en strøm av henvendelser fra folk som var blitt frastjålet julepynt. I romjulen fikk politiet tips om noen som stjal julekranser i nabolaget, og da de rykket ut pågrep de en mann i slutten av 20-årene. Da politiet ransaket huset hans fant de store mengder julepynt. Mannen viste også politiet hvor handikapvogna var. 

Politiet kontaktet de som hadde anmeldt tyverier av julepynt og ba dem komme og hente det. Etter de hadde hentet tingene sine var det fortsatt mye julepynt igjen. Politiet tok da bilder av resten av julepynten, og oppfordret eierne til å ta kontakt gjennom Drammens Tidende.

Mannen innrømmer at han stjal julepynten, men han husker ikke alle enkelttyveriene.

I januar møtte han i retten tiltalt for juletyveriene og en rekke andre forbrytelser. Tiltalen strekker seg over fem sider. Han erkjente skyld for de aller fleste forholdene, og forklarte seg utfyllende om forholdene han var tiltalt for.

Her er noen flere eksempler på den stjålne julepynten som ble funnet hjemme hos manne.

Her er noen flere eksempler på den stjålne julepynten som ble funnet hjemme hos manne. Foto:

LES OGSÅ: Slo kona med balltre

Slo kona med balltre – Må gå i boksershorts inne

Lette etter bankkort i postkasser

I retten fortalte han også at hadde gått rundt og lett etter bankkort i postkasser. Han fant ett i en postkasse, og tok det med hjem og bestilte en Ipad, tre mobiler og diverse klær. Da varene kom laget han en falsk fullmakt hvor det sto at han skulle hente varene på vegne av eieren av bankkortet fordi han var syk. Han forsøkte også å spille på nettcasino for 15.000 kroner, men det ble sperret. Til sammen handlet han for 35.000 kroner med kortet.

Mannen innrømmer også tre tilfeller av finn-bedrageri. Han fortalte at han hadde fått en stjålet Iphone av en kamerat. Den var låst, og han forsto at den var stjålet. Han la den likevel ut til salgs på finn.no for 4.000 kroner. Han solgte den, men kjøperen kunne ikke bruke den fordi den var låst.

Mannen fjernet ikke annonsen etter telefonen ble solgt, og solgte den to ganger til. Han sendte kjøperne en pakke i postoppkrav, men i pakkene var det stein og hjemmelaget sjokoladekake. Men da kjøperne oppdaget det hadde de allerede betalt 4.000 og 5.000 kroner.

Ett år i fengsel

Retten dømmer mannen til fengsel i ett år og fire måneder, men de fire månedenen gjøres betinget. Retten gir mannen betydelig strafferabatt fordi han har tilstått og på den måte lettet gjennomføring av saken.

Dette ble han dømt for:

  • En trussel
  • Fire tilfelle av pengefalsk
  • Sju tilfeller av ulovlig oppbevaring av narkotika
  • To tilfelle av dokumentfalsk
  • 36 tyverier
  • To tilfelle av ID-tyveri
  • Et heleri
  • Tre bedragerier på finn.no

Godtar dom

Mannen anker ikke dommen.

– Han har akseptert dommen. Han er dømt i samsvar med sin egen forklaring, og har på den måten minimert tidsbruken i saken, sier mannens forsvarer, Ole Magnus Strømmen. Mannen har tidligere vært rusmisbruker, men er nå rusfri og i utdanning. Advokaten håper at fengselet kan legge til rette for at han kan bruke soningen til å gjøre ferdig utdanning.

LES OGSÅ: Oppsagt for sextrakassering – inngikk forlik med arbeidsgiver 

Tiltalt for 90 tyverier – hoppet til vanns for å slippe unna politiet 

Er denne tomta verdt 71.000 eller 400.000? 

Artikkeltags