Gå til sidens hovedinnhold

Andreas kjempet om norgescup-seier

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Kirkeng kjempet om sin aller første norgescupseier da han ble nummer to i den fyldige 17-årsklassen i helgas norgescuprenn på Voss.

For abonnenter

GULLAUG/VOSS: Det var på den klassiske tikilometeren på søndag at Gullaug-talentet gjorde ett av sine livs løp i langrennsammenheng. Andreas Kirkeng beviste på det våte og vanskelige underlaget hvor stor kapasitet han har i denne stilarten da han bare ble slått av én løper.

Kjempet i teten

Den yngste av Kirkeng-brødrene var kjempefornøyd med at han presterte så bra at det ble pallplassering ut av det. Andreas forteller til Lierposten at han var spent i timene før start på hvordan det kom til å gå.

– Jeg er best i klassisk og hadde derfor størst forhåpninger til det tredje og siste rennet i helga. Jeg følte meg ganske pigg selv om dette var mitt tredje renn i helga. Forholdsvis tidlig i løpet fikk jeg oppløftende sekunderinger om at jeg kjempet i teten, sa Andreas.

Plukket sekunder

Midtveis i løpet ble det ropt at han var 20 sekunder bak han som ledet og til slutt vant.

– Jeg synes det er motiverende å tenke på at jeg plukket sekunder på vinneren på de to-tre neste kilometerne, sier Andreas.

Gullaug-gutten fikk etter hvert beskjed om at han halte innpå. Friskusen «spiste» 13 sekunder før han igjen tapte terreng. Det var likevel en glad førsteårsjunior vi pratet med etter innkomst.

Spent på junior-NM

16-åringen, som går det første skoleåret på toppidrettslinja i Drammen, var veldig tilfreds med at han fikk tatt ut potensialet i vinterens andre norgescuphelg. Andreas håper det skal være mulig å gå like fort og kanskje hakket bedre under juniornorgesmesterskapet.

– Jeg er i god form om dagen. Det er ingen som helst tvil om det. Men jeg ser for at det kan være mulig å spisse formen ytterligere inn mot junior-NM, sa Andreas, som også fikk en pallplassering den første norgescuphelga.

Medaljefavoritt

På Nes ble det tredjeplass i klassisk-rennet. Det gjør at han seiler opp som en av de store medaljefavorittene i denne disiplinen under junior-NM. Han er innforstått med at det kan bli hakket vanskeligere å hevde seg i Harstad om en liten måned.

Det har naturligvis sammenheng med at de aller fleste prøver å spisse formen til mesterskap. Andreas Kirkeng har tenkt å forberede seg på samme måte som han har gjort til de andre mesterskapene.

– Det handler om å få trent bra, sier 16-åringen.

Han kommer også til å gå ett eller to renn før det er tid for å vende blikket mot Nord-Norge og det som kan bli noen interessante dager i Troms.

Kommentarer til denne saken