Swingende julekonsert - med levende juletrær

MUSIKK OG MORO: Det var rom for både julemusikk og julegøy da kvartetten Swing'n'Sweet holdt familiekonsert i Frogner kirke.

MUSIKK OG MORO: Det var rom for både julemusikk og julegøy da kvartetten Swing'n'Sweet holdt familiekonsert i Frogner kirke.

Artikkelen er over 3 år gammel

Under sin aller første julekonsert, lot Swing'n'Sweet barna få delta i den musikalske moroa.

DEL

FROGNER: – Hvem har lyst til å være juletre?

Jo da, du leste rett. Både Erland (4) og Adrian Kristiansen (6) og Birk Ringdal (8) fikk være lys levende juletrær under familiekonserten i Frogner kirke fredag kveld. De ble - etter tur - behørig pyntet med glitter og julelenker, før de andre barna andre gikk rundt "treet", mens Swing'n'Sweet serverte den ene musikalske julegodbiten etter den andre.

Swingende julerytmer

Og dem var det mange av i løpet av konserten, som var kvartettens aller første julekonsert noen sinne. Men vi håper virkelig ikke det blir den siste, for dette vil vi gjerne høre mer av.

Vokalist Lise Lotte Ågedal fra Lahell har en varm, fløyelsmyk og klokkeklar stemme som passer perfekt til den lett slentrende, swing/jazz-stilen til kvartetten, som helt klart vet hva de driver med. Her snakker vi smoothe og feelgood til fingerspissene.

Perler og klassikere

Hovedvekten av sangene var gode, gamle amerikanske klassikere som Let it snow, White Christmas, Have yourself av merry little Christmas og When you wish upon a star. Godlåter som man blir sittende og gynge - og nesten synge - med til i benkeradene.

Men også perler som Imagine a king og Grown up Christmas list sto på programmet. Sanger som - sammen med Mitt hjerte alltid vanker - lokket fram gåsehuden. Vi koste oss heller ikke noe mindre med Alf Prøysens Romjulsdrøm - i bossa nova-takt. De fleste låtene var arrangert av pianist Audun Mellesmo fra Lierbyen.


Rom for flere sanger - og publikum

Konserten ble krydret med små historier og fun facts om de ulike sangene. Som at Let it snow ble skrevet av Jule Styne og Sammy Cahn en brennhet julidag i 1945, i Hollywood, LA.

Lise Lotte fikk også god musikalsk støtte av Camilla Eriksen, som var med og koret på noen av sangene, deriblant Himmel på jord. Det hele ble avsluttet med allsang av Deilig er jorden.

Det eneste minuset med konserten var at den ikke varte enda litt lenger, og at enda flere burde tatt turen til Frogner kirke for å få med seg konserten. Det hadde den fortjent.

Artikkeltags