Strøm tilbake etter 17 timer langt brudd

VEDVARENDE FEIL: Flere boliger er fremdeles uten strøm i Lahell etter bruddet igår kveld.

VEDVARENDE FEIL: Flere boliger er fremdeles uten strøm i Lahell etter bruddet igår kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Grunnet en følgefeil etter en mastbrann i Lier i går kveld, var flere husstander fremdeles uten strøm store deler av søndag. Flere beboere var uten strøm i opptil 17 timer.

DEL

(Drammens Tidende) LIER/RØYKEN: Det var i går klokken 20.20 at strømmen gikk i området ved Gullaugkleiva. Glitre Energi informerte da om at en brann i en mast hadde forårsaket strømbruddet, og at de jobbet på spreng for å rette opp i feilen.

Rundt klokka 02.00 natt til søndag kom strømmen tilbake til de aller fleste husstandene i Lier som opplevde bruddet, men en følgefeil ved reparasjonen førte til at flere husstander fortsatt var uten strøm søndag formiddag. Først på ettermiddagen kom strømmen tilbake.

Ifølge Ragnhild Ask Connell i Glitre Energis presseavdeling var det en bryter som falt ut ved reparasjonen av masten.

– Vi beklager at kundene våre i dette området har vært uten strøm så lenge. Vi har all forståelse for at dette har vært lenge å vente, spesielt for husstandene som ble rammet av følgefeilen.

På selskapets Facebook-side fremkommer det at flere beboere i det rammede området kun har mottatt oppdateringer på Facebook om reparasjonen – ikke den vanlige SMS-varslingen. Dette er også en feil, innrømmer Ask Connell.

– Dessverre fungerte ikke SMS-varslingssystemet som det skulle denne gangen. Vi skal se på hvorfor dette skjedde, sier hun.

Søndag formiddag fortalte Ask Connell at Glitre energi måtte koble ut kunder på flere adresser for å reparere feilen i nettstasjonen.


– Denne utkoblingen vil føre til at strømmen trolig blir borte et par timer mens vi jobber. Da blir til sammen 207 kunder uten strøm, inkludert de 32 som allerede er uten strøm.


Følgende områder var berørt: Røykenveien, Furusetveien, Engersand, Øvre Lahellvei, Nedre Lahellvei, Søndre Lahell, Lahelldammen, Siporexveien og Mørkveien.
 

LES OGSÅ: – Usedvanlig lite folk i arresten

LES OGSÅ: Tre falt over bil

LES OGSÅ: Stjal mat sammen med ettåringen

Artikkeltags