Kraftig røykutvikling fra bolig - en til sykehus

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Alle skal ha kommet seg ut av huset i Kvernbakken. Det ryker kraftig fra boligen.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Alle skal ha kommet seg ut av huset i Kvernbakken. Det ryker kraftig fra boligen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal ha forsøkt å slokke brannen med hageslange.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Nødetatene rykker like før klokka 21.00 til røykutvikling fra en kjeller i Kvernbakken i Lier.

– Folk er ute av boligen og vi instruerer nå innringer, forteller vaktleder i 110-sentralen, Glenn Espen Kustner, til Drammens Tidende.

– Alle har kommet seg ut. Det gjenstår å se om brannvesenet får stoppet det før hele huset tar fyr sier politibetjent på stedet, Ronny Svendsen, til Drammens Tidende.

Klokka 21.02 skriver politiet i Sør-Øst på Twitter at det ryker kraftig fra bygget. En person skal ha fått i seg brannrøyk og tas hånd om av ambulanse. Kort tid etterpå ble det besluttet at mannen med røykskader blir kjørt til Drammen sykehus.

Kvart over ni opplyser politi og brannvesen at brannen er slukket og at det nå er startet utlufting. Det skal ikke ha vært observert flammer, kun sort røyk.

Spredte seg i veggene

Ifølge innsatsleder Arne Koppergård, kan en mulig brannårsak være teknisk. Ut fra det han vet har brannen startet i sikringsboksen eller et kjøleskap.

– Jeg har ikke vært inne og kikket, så jeg kan ikke si noe om skadeomfanget. Brannen har trolig spredd seg i veggene, men det drives etterslokking nå og alt skal være slokket, sier Koppergård.

Mannen som ble kjørt til sykehus skal ha forsøkt å slokke brannen.

– Han prøvde å slokke brannen med en hageslange og kom for nærme. Han fikk derfor i seg for mye røyk, opplyser innsatslederen.

Sjeleglad for at liv ikke gikk tapt: – Vi tvilte lenge på om vi skulle fortsette campinglivet, men nå sover vi godt om natta igjen

– Da jeg så flammene sto opp fra motoren røsket jeg med meg Theo (2)

Artikkeltags