Hun er rektor ved Årets Entreprenørskapsskole

Stolt rektor: Anne Johanne Guldvik, rektor ved Lier videregående skole, er både stolt og glad over entreprenørprisen. arkivfoto

Stolt rektor: Anne Johanne Guldvik, rektor ved Lier videregående skole, er både stolt og glad over entreprenørprisen. arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Å, herlig – nå ble jeg glad! Det er veldig hyggelig å få denne prisen, sier rektor Anne Johanne Guldvik.

DEL

JENSVOLL: Lier videregående skole er Årets Entreprenørskapsskole i Buskerud og mottar med det 50.000 kroner.

– Denne prisen skal jeg dele med alle lærere som jobber for dette hele tiden og alle som står i bresjen for entreprenørskap i skolen, sier Guldvik.

Kompetanseutvikling

Det er første gang Buskerud fylkeskommune i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Buskerud deler ut en slik pris.

– Vi i Ungt Entreprenørskap Buskerud gratulerer Lier videregående skole som årets entreprenørskapsskole i Buskerud, sier Erlend Eggen, daglig leder.

Ungt Entreprenørskap er en av mange eksterne aktører som Lier vgs. har vært flink til å trekke veksler på i entreprenørskapsarbeidet på skolen.

– Vårt inntrykk er at skolen har forankret arbeidet godt internt og jobbet systematisk for å utvikle entreprenørskapskompetanse både hos elever og lærere, fortsetter Eggen.

Det var politikerne i hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i fylkeskommunen som i sist møte avgjorde hvem som skulle motta prisen.

Iherdig og systematisk jobb

– Det er en velfortjent seier for Lier videregående skole som har jobbet iherdig og systematisk med å løfte entreprenørskap inn i skolens hverdag, sier Hanne Lisa Matt (MDG), leder av hovedutvalget.

– Jeg har stor tro på dette konseptet og det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er at skolene bygger formell kompetanse innen entreprenørskap og gir elevene mulighet til å bryne seg i ungdomsbedrifter og samle viktig erfaring. Når skole har prioritert å avsette tid og ressurser for nyskaping, nettverksbygging og samarbeid med eksterne aktører vil ringvirkningene være fantastiske både for enkeltpersoner og skolens læringsmiljø, og for fellesskapet og fremtidens næringsliv, mener Matt.

– Lærere spiller en nøkkelrolle i å skape arenaer hvor det er mulig å prøve og feile, ta risiko, korrigere kurs og utforske sin kreativitet og sin skaperkraft, avslutter Matt.

Prisen deles ut under fylkeskommunens prisaften vinteren 2018.

Artikkeltags