Elevene fikk seg en stor overraskelse under årets juleavslutning

Overrasket: Leder for elevidrettslaget Vilde Staffenakk Johansen ble veldig overrasket av Sigrid Hellum (t.h.), da hun så beløpet på sjekken.

Overrasket: Leder for elevidrettslaget Vilde Staffenakk Johansen ble veldig overrasket av Sigrid Hellum (t.h.), da hun så beløpet på sjekken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lier videregående skoles prosjekt for fysisk aktivitet mottok 400.000 kroner av Gjensidigestiftelsen.

DEL

JENSVOLL: Gjensidigestiftelsen har virkelig tro på gode Lier-prosjekter i år. Det startet med en stor gave til Martinsløkka, som kommer godt med for snøproduksjonen der oppe. Like før juleferien var det Lier videregående skoles tur.

Prosjektet deres er en del av hovedprosjektet i livsmestring og folkehelse og har fått navnet Lierkuben.

Økt aktivitet

I høst stiftet skolen et elevdrevet idrettslag som er meldt inn i NIF. Til våren er ønsket turneringsspill i basketball, men til det trenger de å lage en vegg inn mot skolebyggene, med basketkurver på den ene siden, og buldrevegg på den andre.

– Det er allerede en del aktivitet på skolen, men målet er å få med flere, sier Vilde Staffenakk Johansen (17). Hun er elev og leder for prosjektet.

Under elevenes juleavslutning ville tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen Sigrid Hellum, overraske elevene skikkelig sammen med leder for Lier Idrettsråd Narve Holmen.

Rørt: Rådgiver Vigdis Lothe Sætha, Vilde Staffenakk Johansen, Sigrid Hellum og rektor Anne Johanne Guldvik.

Rørt: Rådgiver Vigdis Lothe Sætha, Vilde Staffenakk Johansen, Sigrid Hellum og rektor Anne Johanne Guldvik. Foto:

Plutselig dukket de opp med en sjekk på 400.000 kroner til Lierkuben som ble overrakt Staffenakk Johansen og mentor for skoleidrettslaget og prosjektleder for «Livsmestring og folkehelse» Jakob Vik.

– Vi ønsker oss klatreveggen og basketballbanen slik at flere elever kan møtes på tvers av grensene vi vanligvis ser, sier Vik, og takker så mye for julegaven.

Flere kriterier

Hellum fra Gjensidigestiftelsen hadde tatt på seg nisselua for anledningen, og synes det var en veldig hyggelig oppgave å dele ut sjekken.

– Budskapet vårt er trygghet og helse, og vi støtter prosjekter som blant annet fremmer fysisk aktivitet, mangfold, sosial inkludering og læring. Det gjør Lierkuben-prosjektet ved at de oppfordrer elever til å møtes til aktivitet på tvers av grenser, sier hun.

Hun forteller også at søknaden var god. At formaliteter er på plass er viktig for at den går igjennom. Søknadsfristen er 15. september hvert år.

Artikkeltags