Lier Sp tror på hele Grønne Lier

Senterpartiets toppkandidater: F.v. Kaja Elisabeth Flesjø Kværner, Jan Oddvar Stolp, Tone Birgitte Bergflødt, Laila Tryde og Espen Lahnstein. Foto: Privat

Senterpartiets toppkandidater: F.v. Kaja Elisabeth Flesjø Kværner, Jan Oddvar Stolp, Tone Birgitte Bergflødt, Laila Tryde og Espen Lahnstein. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En mannsalder, eller mer presist, en menneskealder, er ifølge Wikipedia definert slik: «Menneskealder er en generell tidsenhet som tilsvarer tidsrommet mellom to generasjoner; rundt 30–33 år. Det lignende begrepet mannsalder brukes mer ubestemt om «lang tid».

Da snakker vi altså om en menneskealder som tidsspennet mellom den gang de første planene om å bygge i Klinkenberghagan ble lagt, til de ble lagt på nytt, i betydningen lagt bort, som Aps representant Runar Gravdal så treffende poengterte etter avstemmingen i kommunestyret, hvor den ene representanten etter den andre, fra V, Ap og Krf gikk på talerstolen, tok til fornuft, og snudde:

«….De som har vært i tvil i denne saken, lot tvilen komme tiltale til gode. Nå takker vi for kampen, og så håper vi at vi aldri ser denne saken igjen.» (Lierposten 21.05.19)

Lier Senterparti vil også med dette uttrykke et «takk for kampen» til Liers politikere. Takk til dere som støttet forslaget vårt i kommunestyremøtet, framført av Espen Lahnstein, om å tilbakeføre Klinkenberghagan til LNF-område. Det ble skrevet et stykke grønn Lierhistorie på Haugestad denne milde maidagen.

Husdyra i Hennum-grenda går tryggere tider i møte, bonden kan drive videre som før, og overlate en aktiv gårdsdrift til neste generasjon.

Kommunestyret sa ved denne avgjørelsen at de er enige om at fortsatt jordbruk, matproduksjon, artsmangfold og jordvern er gode verdier, og det lover godt for neste store kampsak i Lier, nemlig hvor traseen til E-134 kommer til å gå. Lier Sp er ikke i tvil om hva vi mener i denne saken heller, den eneste akseptable traseen for denne nasjonalt viktige vegbiten, som skal koble sammen øst og vest i landet, er å føre veien i lang tunnel fra Dagslett til Viker, Vikeralternativet.

Slik det ser ut nå, er et samlet kommunestyre enige om dette. La det fortsette slik!

Grønne Lier er så heldig å ha både skrint «fjellandskap», som ikke egner seg til annet enn grasproduksjon og beiting, god jord egnet til betydelig frukt- og bærproduksjon, og ikke minst, av landets aller beste, fruktbare førsteklasses grønnsaksjord. Lier er som et Norge i miniatyr, og har mange hensyn å ta. Når utbygging og veibygging presser områdene hvor maten skal produseres i framtida, må vi si stopp!

Lier Senterparti gjør det, og går for de løsningene som belaster matjorda vår minst mulig, både ved all boligbygging, næringsinteresser og samfunnsnyttig veibygging.

Stem Senterpartiet du og!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken