Lier på 10. plass i «kommune-NM»

Fornøyd: Ordfører Gunn Cecilie er godt fornøyd med plasseringen.

Fornøyd: Ordfører Gunn Cecilie er godt fornøyd med plasseringen. Foto:

Av

Hvert år rangerer NHO de økonomiske prestasjonene og rammebetingelsene for næringslivet i norske kommuner. I år kommer Lier på en 10. plass.

DEL

Kommune-NM måler kommunenes økonomiske bærekraft og potensiale for vekst. Sånn sett kan en si at kåringen også måler attraktivitet for næringslivet, skriver Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) om kåringen.

I årets Kommune-NM kommer Lier kommune på tiende plass blant alle landets kommuner.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal er godt fornøyd med plasseringen.

– I en krevende tid med høyere arbeidsledighet er det viktig at vi legger til rette for trygge arbeidsplasser. Denne målingen viser at Lier har et solid grunnlag for fremtiden, uttaler hun i en pressemelding fra Lier kommune.

Fremtidens arbeidsplasser

Ifølge NHO har kommuner som rangeres høyt i Kommune-NM gjerne høy yrkesdeltakelse, høy andel private jobber, en kompetent arbeidsstyrke, høy næringsvariasjon og god kommuneøkonomi.

– Vi fortsetter vårt arbeid med å legge til rette for fremtidens arbeidsplasser, sier ordføreren.

Offisielle statistikker

Kommune-NM 2020 dekker fem temaområder: Næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi. Kommune-NM er basert på data fra offisielle statistikker. Årets kåring er basert på tall for 2019.

Her kan du sjekke resultatene for alle de norske kommunene og lese hovedrapporten om Kommune-NM

Falt to plasser i annen kåring

I sommer skrev Lierposten om årets kommunebarometer, og meldte at Lier kom tredje best ut av alle landets kommuner. Dette er altså en annen kåring enn NHO sin.

Kommunebarometeret er en kåring som publiseres av Kommunal Rapport hvert år. Her rangeres kommunene etter 151 utvalgte nøkkeltall som blant annet er hentet fra offentlig tilgjengelige statistikkbanker.

Lier kommune kunne smykke seg med pallplassen i snaut to måneder før Kommunal Rapport oppdaget at det hadde oppstått feil i barometeret. Etter at tallene i barometeret ble rettet opp, falt Lier kommune ned på en femteplass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken