Sterkt om mobbing på kulturscenen

MOBBET: Sosiale medier er blitt vår nye mobbearena. Konsekvensene kan bli alvorlige – det forteller elevene fra Lierbyen i sin forestilling Hysj, ingen liker deg.

MOBBET: Sosiale medier er blitt vår nye mobbearena. Konsekvensene kan bli alvorlige – det forteller elevene fra Lierbyen i sin forestilling Hysj, ingen liker deg.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tiendeklassingene på Lierbyen skole sparer ikke på kruttet når de setter fokus på mobbing.

DEL

LIERBYEN: Elevene med valgfaget Sal og scene har jobbet hele skoleåret med forestillingen Hysj, ingen liker deg, og forrige onsdag fikk rundt 100 publikummere på Lier kulturscene oppleve resultatet.

Dramatisk

Og dramatiske virkemidler tas i bruk, når elevene plasserer lupen på et alvorlig og – dessverre – økende samfunnsproblem.

Elevene tar for seg alle aspekter av mobbing – fysisk vold, trakassering og utestengning, samt den formen for mobbing som øker aller mest – den som foregår på sosiale medier.

Og budskapet blir ikke pakket inn i bomull når de 18 elevene blottstiller de stygge konsekvensene av langvarig mobbing – spisevegring, depresjoner, pillemisbruk, selvskading og, i ytterste konsekvens, selvmord.

Selvskrevet

De vonde mobbesekvensene og dialogene blir avbrutt og myket opp av sang og musikk og selvkoreograferte dansescener. Alt fremført med et dypt alvor.

Elevene har selv skrevet manuset til Hysj, ingen liker deg, og flere av tekstene er basert på elevenes egne erfaringer og opplevelser.

Dette gjør at forestillingen blir ekstra hudløs og personlig.

Og publikum sitter igjen med en vond smak i munnen, men samtidig med en god følelse fordi elevene ikke stiller seg likegyldige til mobbing.

Det bør heller ikke vi gjøre.

Artikkeltags