LIERBYEN: Elevene med valgfaget Sal og scene har jobbet hele skoleåret med forestillingen Hysj, ingen liker deg, og forrige onsdag fikk rundt 100 publikummere på Lier kulturscene oppleve resultatet.

Dramatisk

Og dramatiske virkemidler tas i bruk, når elevene plasserer lupen på et alvorlig og – dessverre – økende samfunnsproblem.

Elevene tar for seg alle aspekter av mobbing – fysisk vold, trakassering og utestengning, samt den formen for mobbing som øker aller mest – den som foregår på sosiale medier.

Og budskapet blir ikke pakket inn i bomull når de 18 elevene blottstiller de stygge konsekvensene av langvarig mobbing – spisevegring, depresjoner, pillemisbruk, selvskading og, i ytterste konsekvens, selvmord.

Selvskrevet
Bildeserie

Se bilder fra Hysj, ingen liker deg

De vonde mobbesekvensene og dialogene blir avbrutt og myket opp av sang og musikk og selvkoreograferte dansescener. Alt fremført med et dypt alvor.

Elevene har selv skrevet manuset til Hysj, ingen liker deg, og flere av tekstene er basert på elevenes egne erfaringer og opplevelser.

Dette gjør at forestillingen blir ekstra hudløs og personlig.

Og publikum sitter igjen med en vond smak i munnen, men samtidig med en god følelse fordi elevene ikke stiller seg likegyldige til mobbing.

Det bør heller ikke vi gjøre.