Høstens mangfoldige kulturmeny

PÅ PLAKATEN: Marte Bergsland – kulturscenesjef – håper og tror at høstens arrangementer på Lier kulturscene vil appellere til publikum i Lier. Foto: Stein Styve

PÅ PLAKATEN: Marte Bergsland – kulturscenesjef – håper og tror at høstens arrangementer på Lier kulturscene vil appellere til publikum i Lier. Foto: Stein Styve

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kulturscenesjef Marte Bergsland frister med et variert og spennende høstprogram.

DEL

LIERBYEN: Med en god blanding av dans, teater og musikk i ulike sjangere, bør programmet by på noe for enhver smak. Og kanskje kan vi la oss pirre av noe vi ikke hører på til daglig?

Stjernemusikere

Hva som blir høstens store høydepunkt er naturligvis avhengig av øynene som ser og ørene som hører.

Vi vil allikevel rette en viss oppmerksomhet mot forestillingen «Men Buicken står her fremdeles» - der publikum kan forvente en salig miks av poesi og musikk.

Det er forfatterne Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg som har tatt med seg noe av det ypperste norsk musikkliv kan by på i dag. Bandet består av musikerne Amund Maarud, Mathias Eick, Knut Reiersrud, Stian Carstensen og Ola Kvernberg.

Her er det altså lov å forvente musikk av skyhøy kvalitet under forestillingens motto «Dur er døden, moll er moro».

Visesang og rock

Andre gleder seg nok aller mest til konserten med Jan Eggum – trubaduren som er blitt en levende legende innen norsk visesang. Bergenseren har underholdt Norge siden 1970-tallet og inntar kulturscenen - alene med gitaren - i november. Skal vi tippe på en god del allsang i løpet av kvelden?

Men høstsesongen smeller i gang allerede lørdag om to uker. Det blir en solid dose av både rock og roll, da bandet Plopp holder rockekonsert for barn mellom tre og ti år.

Og for første gang i kulturscenens korte historie, bys det på en ønskereprise, da Lier Gitarkvartett skal forsøke å overgå seg selv og sin bejublede konsert fra i vår. Kvartettens medlemmer er Bent Bredesen, Håvard Caspersen, Frode Kjekstad og Knut Ingolf Brenna.

Jazz, dans og drama

Og publikum vil også kunne nyte både jazz og klassisk i fullt monn. En trio med verdenskjente jazzvirtuoser, skal spille moderne, improvisert jazz. I tillegg til Per Mathisen fra Sylling på bass, består bandet av Gary Husband på trommer og Ulf Wakenius på gitar.

Fiolinist Birgitte Stærnes og gitarist Martin Haug er godt kjent etter ulike konserter i Lier gjennom flere år. På kulturscenen i oktober fremfører de konserten «Fryd for øret», som nok i like stor grad blir «balsam for sjelen», med spansk og ungarsk musikk, foruten noe tango og litt jazz-krydder.

I tillegg til musikken, kan publikum oppleve mange forskjellige teater- og danseforestillinger, og vi lover å komme tilbake til de ulike arrangementene etter hvert som de nærmer seg.

Stor aktivitet på biblioteket

Lier bibliotek inviterer til ulike arrangementer hver onsdag. Og mere til.

Biblioteket er Lier kulturscenes bi-scene, og har et vell av spennende tilbud i høst. Og alt er gratis.

De populære Magiske barnelørdagene fortsetter, og arrangementene omfatter kurs i origami (papirbretting) og en legolørdag, samt to teaterforestillinger.

Blant foredragene kan nevnes Mohammed Mostafaei og Odd Myklebust, som samtaler om boken «I skyggen av sharia». Oddbjørn Bye holder foredraget «Memo», om hvordan vi kan bedre hukommelsen vår. Og Gry Hammer forteller om det nyeste nye inne mattrender – nemlig fermentering av mat.

Biblioteket kan også by på intimkonserter: Dagfinn Kolberg synger «skaurock», mens Ketil Kolstad presenterer den musikalske fortellerforestillingen «Samma hen du er i væla», med Prøysensanger.

Artikkeltags